Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odchov myší - úhyn

Zdravím, řeším poměrně velký úhyn v chovu myší. Prostor který využívám je bohužel dost nefunkční. Je tam plíseň a větrat se dá jen otevřením dveří (už sháním jiný prostor protože tam se to nedá). Potkani a mastomyši jsou v poho ale myši to nedávaj. Je to spíš jen tím prostorem nebo je chyba i jinde? Mláďata jsou často nedoživený a některé odstavy jsou vypelichaný. Já si myslím že je to i tím že samice porodí a hned je zas napářená a tím pádem pak nedokojí mimina. Někdo mi tvrdí že tím to není, ale nevim no. Krmím granulema pro chovné potkany a myši.

Předmět Autor Datum
Zdravím, podle popisu by mohlo jít o místo s vyšší vlhkostí a nízkou teplotou. Myši, aby "dobře šly"… nový
Scorpio 34 24.05.2023 17:51
Scorpio 34
Ano, vlhkost je tam problém. Teplota je teď naštěstí správná. Mám teď na otestování 5 skupin myší do… poslední
Sinister 24.05.2023 23:23
Sinister

Zdravím, podle popisu by mohlo jít o místo s vyšší vlhkostí a nízkou teplotou. Myši, aby "dobře šly", by měly mít teplotu těch 20st., a kvalitní krmivo. Mám chov myší a potkanů v garáži, a jdou mi doposud velmi slušně.

Ano, vlhkost je tam problém. Teplota je teď naštěstí správná. Mám teď na otestování 5 skupin myší doma. Všecky samice u mě jsou prvorodičky a ve všech už mám mimina. Žádný úmrtí, žádný sežrání mimin. Dostávají stejný krmení a navíc ještě všem (i v tom prostoru) dávám ovesný vločky. Nedavno sem dal regály od stěny doprostřed místnosti a zdá se mi že je to maličko lepší. Postupně zakládám nový skupiny. Ale do podzimu musim najít jinej prostor protože přes zimu to tam nedaj. I když jsou hlavně na zkrm tak se jim dostává stejný péče jako hadům. Na zvířatech nešetřím, spíš naopak :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru