Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Boule u kloaky u Lampropeltis alterna

Ahoj, mám Lampropeltis alterna nar.2007 a má bouli v místě kloaky. Nevypadá to moc dobre a evidentně ho to i bolí. Straní se lampy a zalézá do kouta terária. Agresivní není. Byla jsem u veterináře MVDr Svobodnika a ten nám dal mast Fucidin 20 ng/G mast (3x denně) a léky na bolest ve stříkačce (1x denně), za týden máme přijít na kontrolu(možná udělá rtg). Aplikujeme 4 den a zatím bez výsledku. Máte někdo s tímhle zkušenosti? Moc děkuji za jakoukoli poznámku.

Předmět Autor Datum
Na tohle se asi moc reagovat nedá - občas jsem nějaké "otoky" před kloakou, kloaky a za ní sice vidě…
Epanterias 18.07.2023 11:45
Epanterias
Děkuji za Vaši reakci. Jakákoliv informace je velmi cenná. Zítra jdeme na kontrolu, tak uvidím. Dam…
Al.fred 19.07.2023 17:00
Al.fred
Tak jestli tam s Vámi vyběhli, tak se omlouvám. Předloni jsem měl problém s nevykladenou samicí užov…
Epanterias 20.07.2023 09:16
Epanterias
Aktuální stav: Podle pana doktora mám pokračovat v mazání a podávání antibiotik(info z min.tydne). B… poslední
Al.fred 09.08.2023 12:38
Al.fred

Na tohle se asi moc reagovat nedá - občas jsem nějaké "otoky" před kloakou, kloaky a za ní sice viděl, nicméně vždy to vyžadovalo lékařské ošetření. U hroznýšů se jeden čas poměrně často řešila údajná "zácpa", jak byla laicky diagnostikovaná vzhledová boule před kloakou - jak to dopadlo u veterináře se ale nikdo nezmínil, natož o skutečné příčině stavu. Možná bych to zkusil konzultovat ještě v Animal Clinic - Hnízdo už tam prý plazy nedělá, ale má za sebe nějakou náhradu. Tím samozřejmě neznevažuji zkušenosti výše zmíněného doktora, ono dost těžko se i dnes hledá veterinář, který mívá na stole terarijní zvířata pravidelně a ne jako zpestření.

Tak jestli tam s Vámi vyběhli, tak se omlouvám. Předloni jsem měl problém s nevykladenou samicí užovky a jelikož tam zrovna byly dovolené, obracel jsem se jinde a ty rady a návody, které jsem získal po telefonu byly síla. Nikdo to nechtěl řešit osobně, ale přispěli troškou do mlýna. Problém bylo, že řídit se tím, tak jsem samici zahrabal.

Aktuální stav: Podle pana doktora mám pokračovat v mazání a podávání antibiotik(info z min.tydne). Bohužel boule se stále zvětšuje. Léky nezabírají a hadovi je čím dal hůř. Tímto netvrdím ze je pan doktor špatný, to ani náhodou.
Podařilo se mi dostat k MVDr Skladanove do Animal Clinic. Při první návštěvě min.tyden dělala sono, odebrala vzorky z boule a rovnou rezervovala termín pro operaci. Dnes máme výsledky a bohužel operaci jsme musely zrušit. Jde o rakovinu.
Máme nějaké možnosti co dal, ale prognóza není dobra.
Ať to dopadne jakkoliv patří paní doktorce i její sestřičce velké díky. Pani doktorka je komunikativní, empatická, snaží se hledat řešení s ohledem na situaci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru