Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleon-napuchlé oko

Zdravím vás,
máme chamíka doma cca týden, starý je 4,5měsíce.
Všiml jsem si asi 2x, že se mu vyboulil před levým okem velký váček. Stane se to, když se dívá dozadu. Dnes si oko třel o větvičku.
Nebýt toho oka, vypadá zdravě. Většinu času má krásnou světle zelenou barvu, žere s chutí, stolice pravidelně obden.
Info:
Terárko45x45x90cm (větrací pásky na stropě šířky cca 10cm, na boku šířky cca 5cm, 10cm od dna) Terárko vyrobeno chovatelem od kterého jsme chameleona brali - u něj byli chamíci očividně spokojeni.
Osvětlení:Repti UVB 10.0 (13W) + Repti Daylight Basking 75W (v keramických objimkách). Svítíme teď v listopadu 10 hodin denně.
Teplota: Ve spodní části 22-26°C, v noci 21-22°C
Vlhkost 50-70%, v noci i víc. Rosím 2x denně na sklo terária a listy Filodendronu, trochu i rašelinu.
Krmení: 1x za týden bez potravy. Jinak cvrčci, každý den cca 8 (pololovina obalená ve vápníku) 1x za týden v ReptiVite D3. Cvrčkům dávám vodu a ovoce, např. jablko.
Každý den ukusuje listy Filodendronu, bylo nám doporučeno mu dát občas polníček, že to možná pomůže, aby neokusoval kytku.
Napadá vás, co můžeme udělat jinak, aby se mu oko uzdravilo případně aby se mu u nás žilo lépe? Pokud to je na doktora, neznáte nějakého dobrého se zaměřením na plazy v Ostravě a okolí ?
Přikládám zde fotky terárka i chamíka.(osvětlení v terárku mění barvu na fotkách trochu, tak to berte s rezervou)
Děkuji za Vaše postřehy a názory. Jsem úplný nováček, základy načteny mám, ale pokud mu můžu nějak zlepšit život, budu rád za vaše rady.

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru