Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pagekon a výhřevná žárovka

Dobrý den, máte prosím někdo zkušenost s tím, zda se pagekon může spálit o výhřevnou žárovku? Oblíbil si jako úkryt keramické stínítko na žárovku, už několikrát jsme ho ráno našli přisátého zevnitř na krytu nebo omotaného kolem žárovky. Je těžké ho odtud dostat, bojím se abychom mu neublížili :-(. Než jsme si ho pořídili, ptali jsme se v několika zverimexech, jestli je potřeba stínítko s nějakou síťkou, aby tam nevlezl a neublížil si, a všude nám řekli, že pagekoni nejsou "blbí" aby tam vlezli. No a já teď úplně nevím, jak ho nenásilně dostat ven když potřebuju terárko vyhřát. Zkusit žárovku zapnout a doufat, že úkryt opustí? Nemáte prosím někdo zkušenost? Díky

Předmět Autor Datum
"všude nám řekli, že pagekoni nejsou "blbí" aby tam vlezli" - tí, čo to povedali, nie sú pagekoni, t… poslední
yYy 08.01.2024 18:20
yYy

"všude nám řekli, že pagekoni nejsou "blbí" aby tam vlezli" - tí, čo to povedali, nie sú pagekoni, takže nevedia, čo si práve on myslí.
Rada? Jednoduchá - zaistiť, aby sa pagekon dnu a na žiarovku nedostal - teda dole na tienidlo/kryt prirobiť sieťku. Vo Zverimexoch sú často "odborníci" vo forme sprostredkovateľov všeobecných informácií (často tam ani chovatelia nie sú!). Používaj svoj rozum, zistenia a nie sprostredkované rady obchodníkov.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru