Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proč přesně se varan nedoporučuje lidem bez zkušenostís chovem ještěrů?

> Zdravím. Ono u těch ostatních "oborů" - nevím přesně, o které má jít - ale u většiny, když to začátečníkovi kiksne, je tam pouze ztráta finanční, materiálová, případně prestiže:D. V chovatelství přichází navíc utýraní zvířete a to je to hlavní, co se nelíbí.

Jo, právě to je přesně to proč jsem psal, že tady bych se radši poradil. V těch jinejch oblastech právě tak opatrnej nejsem, protože tam to ničemu nevadí. Pak třeba u bezpilotních letounů jsem se dozvěděl o trochu větší důležitosti strukturální rezonance, když se mi to rozteklo ve vzduchu, ale v těchto věcech se dá právě narozdíl od plazů to za 2 hoďky fixnout a v pohodě to funguje. (a stálo to tak 20 korun za plast, takže ani finančně to moc problém nebyl, ale tak to už je vedlejší faktor, spíš hlavně, že není vůbec problém to znova postavit)

> Studovat - v určitém slova smyslu - se podle mě moc nedá. Respektive buď na chov máte vrozené "buňky" - pozorovací schopnosti, chovatelskou intuici, chuť prohlubovat své znalosti, smysl pro zodpovědnost a vytrvalost - a časem a praxí ještě propílené. Nebo prostě ne a tam to nemá cenu hrotit a zkoušet za každou cenu.

Tak jasný, že se to nejde být profík z 0 jen přečtením textu, spíš jsem narážel na to, že tady v diskuzích byly dost hroty, když lidi netušili, že tam má být uvb výbojka a měli tam teplotu 25° na výhřevu, tak to je zase trochu druhej extrém. (a pak se ještě divili proč jim to nepapá)

> A zjistit si, do které skupiny patřím, je lepší na nějakém běžnějším a tolerantním (a výrazně levnějším a na péči jednodušším) chovanci. Ale pokud si echt věřím, tak rovnou na varany...proč ne:D

Právě tadyto je primární cíl mého dotazu, v čem přesně je ten nejzásadnější rozdíl a jak moc velkej je, jako třeba u těch bezpilotních letounů, tak šel jsem těžší cestou, místo toho si koupit nějakej kit, tak jsem stavěl od 0 a zkoušel jak moc daleko se s tím dostanu, a rozdíl byl v tom, že jsem neměl zkušenosti, takže když jsem designoval rám, tak mi nedošlo, že nemůžu použít gumový nožičky (na uchycení IMU) jako konstrukční díl, protože to pak mělo rezonanci okolo 50Hz a pid regulace pak ty motory docela dost ohřívala. A když se na to koukám zpětně, tak jako trochu zkušenější člověk vidím, že to je zrovna jedna z mála věcí, kterou tam šlo pokazit a zároveň pro začátečníka nebyla moc nápadná (jsem se právě musel ptát na radu na forech, když jsem se tam dozvěděl, že rezonanční frekvence, což mě právě vůbec nenapadlo, tak to bylo opravený už docela rychle, ačkoliv pořád ne na 1. pokus, ale tak na 3. mi došlo, že to jsou ty nožičky a předělání konstrukce kolem nich už 100% pomohlo). Takže tady by mě zajímala analogická informace, v čem přesně to je komplikovanější a do jaké míry. Jestli tu je třeba něco jako ta rezonanční frekvence, co třeba u snažších plazů není a jak těžko se tomu dá předem vyvarovat (protože u těch bezpilotních letounů jsem se zase o vyvarování se toho vůbec nesnažil, bral jsem to jako způsob jak se to co nejrychleji naučit, tady by tenhle přístup už tak moc nefungoval asi xD), jsem se právě na dost místech dočetl, že to nepatří mezi nejsnažší plazy, ale nikde moc co se může zhruba podělat nerespektováním té rady a v čem se to riziko eliminuje začínáním u něčeho jako ta agama.

> "Zkušenost" je však jen nóbl slovo pro absolvované faily a neúspěchy:D Takže s nimi nutno předem počítat u každého.

Jo, o tomhle vím svoje, viz tady padající hrouda roztavenýho plastu xd

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny