Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proč přesně se varan nedoporučuje lidem bez zkušenostís chovem ještěrů?

Moc děkuju za reakci,
toho jídla se právě asi tak nejvíc obávám. Z toho co jsem slyšel, tak to chce primárně cvrčky, máte v tomto ohledu nějaké své rady? Ty cvrčky je asi lepší pěstovat doma hádám?

U té velikosti, jaký druh vám třeba přijde ještě fajn takto na začátek? Jsem slyšel, že právě ten varan stepní je ještě tak mezi malejma a středníma (tak 1,5m) docela rozšířený a za rozumnou cenu oproti nějakým exotičtějším druhům, ale rád bych slyšel i váš názor?

Ta pohlavní dospělost mi je asi docela jedno, protože zatím neplánuju množit, jedno zvíře mi asi bude docela stačit xD (naopak z toho co jsem slyšel, tak pak pohlavně dospělí samci jsou agresivnější, což by se hodilo radši až si trochu zvyknu, ale tak netuším jak moc znát to je, zkušenosti nemám)

Ta chovatelská základna je taky faktor, no, ale v době internetu bych už řekl, že to je menší problém. Kolik je když tak ta pořízovací cena za mládě některých druhů které jste uvedl (nebo spíše teprve snad uvedete) v tě 2. otázce? Já to právě zkoumal už minulý rok (nakonec jsem se nechal odradit xD), ale těžko poznat jestli je ten inzerát rozumný nebo ne, když nemám zkušenosti.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny