Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hroznýš nežere

Ahoj všem,
mám 8letou samici hroznýše královského. Mám ji od mimča, takže za ty roky znám její návyky. Jako mladší sežrala, na co přišla a nikdy neměla dost, časem se to upravilo a přestala tak šílet, a tak se začala potrava dávat 1x za měsíc. Poslední tři roky mi pravidelně zimuje - listopad, prosinec nic nechce žrát. Pak normálně začne po terárku hledat, co by si dala. Letos se to stalo zase, pak začala v lednu opět žrát. A teď zase přestala... no teď... poslední jídlo měla posledního ledna. Od té doby nic. Potkany zkouším předhazovat pravidelně, kdyby si přeci jen dala. Jednou po něm vystartovala, ale minula, a pak už ho nechtěla (to dělala i dřív). Zkoušela jsem jí dávat i mrtvé potkany, dělala jsem s nima divadlo, jakože jsou živí (během covidu jsem ji jimi krmila a žrala je), ale ne pořád nic. Svleky má normální, ale po svleku se normálně vykálí a to se teď nestalo.
Jsem plašil, takže jsem ji po dvou měsících hladovění vzala na veterinu (mají specializaci na plazy). Veterinář na ní nenašel nic - koukal do tlamy, prohmatal jí bříško, kouknul do kloaky, udělal rozbor na parazity z výtěru kloaky. Dal nám pak probiotickou pastu, aby se vyprázdnila a měli jsme přnýst vzorek na další rozbor. Pasta pomohla, opravdu se vykálela, ale ty výkaly mi přišly na její poměry dost tvrdé (se dá asi při zácpě čekat). V trusu opět žádní paraziti. Zkusila jsem ji znovu nakrmit s odstupem od vykálení a furt nic, nechce.
Veterinář nám řekl, že pokud pořád nebude jíst, máme se objednat na rentgen, a pak se případně i udělají odběry krve. Doktor přemýšlí o ledvinných kamenech.
Samozřejmě, že na rtg půjdeme a rovnou si řeknu i o ty odběry. Do tý doby ale nebudu asi nervama spát.
Chci se zeptat, jestli máte někdo podobnou zkušenost jako já, nedejbože snad i s onemocněním ledvin u hroznýšů.

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru