Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Začátečník s chameleonem

Zdravím, začali jsme s chamíkem. Snažil jsem se toho nastudovat co nejvíce, ale stále se mám hodně co učit. Je ještě maličký. Terárko má 60x40x80. Zatím tam má pár větviček z vrby, pak něco z kokosových vláken na lezení, jednu kytku i s květináčem ibišku. Postupně to chci ještě dovylepšit. Cvrčky zatím máme venku v boxíku, co jsme dostali od chovatele chamíka. Zajímá mě, jak často ho krmit a kolik zhruba. Je mu 3mesice. Dále jak často zavlažovat a jestli se vyplatí ten zavlažovací systém. Všude ho mají kolem 2000 Kč, na jednom e-shopu jsem ho našel za 900 Kč a i recenze byly OK. Děkuji všem za rady.

Předmět Autor Datum
Stačí flaška s rozprašovačom čo kúpiš za pár drobných a postriekať ideálne dreviny a rastliny, z nic… poslední
Ale 29.04.2024 14:09
Ale

Stačí flaška s rozprašovačom čo kúpiš za pár drobných a postriekať ideálne dreviny a rastliny, z nich sa voda bude vyparovať. Ešte ideálnejšie mať mach, ten keď poriadne nastriekaš, tak vlhkosť v terárku bude bez problémov. Pre chameleóny ale stačí aj nižšia vlhkosť, netreba preháňať, u mladých tých 70-80%, staršie zvládnu aj desať % menej. Samozrejme rosiť večer (vždy je lepšie vyššia vlhkosť v noci a nižšia cez deň)

Chovať cvrčkami tak že nasypeš poprášené do terárka toľko čo zhruba zje a sledovať... ak mu zostáva veľa, alebo priberá tak ubrať... "koľko" je nezmysel hovoriť, keďže každý cvrček i chameleón je iný. Chovať by si ho mal približne každý druhý deň keď je dospelý, mladé aj častejšie (každý deň).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru