Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Australané zatkli dva Čechy, v dutých knihách chtěli pašovat plazy

Dvojice Čechů spolu s dalšími dvěma Rusy skončila v rukách australské policie. Skupina se do Evropy pokoušela propašovat více než 150 kusů exotických hadů a ještěrek. Policie je zadržela na mezinárodním letišti v Perthu. Mnoho ze zadržených zvířat patřilo ke zvláště chráněným druhům.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/v-australii-zadrzeli-dva-cechy-v-detskych-knihach-chteli-pasovat-plazy-1mm-/zahranicni.aspx?c=A150216_115850_zahranicni_ert
Předmět Autor Datum
No paseractvi pro kseft moc rad nemam, ale vzhledem k politice australie, by se svet neblaznil kdyby…
Radar14 16.02.2015 13:28
Radar14
Ale asi nie v takych podmienkach... neviem kolko z nich by docestovalo zivych ked uz v australii kde…
obluda 17.02.2015 11:36
obluda
Jak jsem pochopil, ty uz pasovali jako mrtve - takovy byl umysl. Jinak Australie je v tomhle skutecn…
lucifer 17.02.2015 12:21
lucifer
Presne tak.. To byli kusy do expozice a vyvoz druhu, kterych tam maji mraky, by nijak dramaticky zas…
Radar14 17.02.2015 12:50
Radar14
Tyhle zprávy ve mě vždy vzbudí rozporuplné dojmy. Rád bych věřil, že stateční celníci nebo státní úř…
Praprapraještěr 17.02.2015 23:29
Praprapraještěr
to je tak ale se vším, viz když někomu uteče 60cm korálovka nebo 1,2m hrozna, někdo ji potká při ven…
Aurifer 18.02.2015 01:35
Aurifer
Tak vzhledem k tomu, že maj takový pěkný pečlivý štítky k popisu, tak asi o nějakou akademickou pers…
lacerta. 18.02.2015 13:33
lacerta.
Další prdel je, že se stává i to, že i když někde skutečně reálně zabaví živočicha, tak vyjma toho,…
Epanterias 18.02.2015 19:57
Epanterias
přesně tak, bohužel...buď zvířata vysypou u letiště k plotu, nebo je v horším případě dají do nějaké…
Aurifer 19.02.2015 00:04
Aurifer
Přesně tak, už mě od samého kývání hlavou bolí za krkem :-D Ale myslím, že my to nevyřešíme, je to t…
Praprapraještěr 19.02.2015 00:29
Praprapraještěr
Aha...ja som myslela ze zamerom bolo doniest ich zivych... no predsa len ta moja anglictina nie je t…
obluda 17.02.2015 15:38
obluda
Zdravím!Jeden môj známy,ktorý chodí pravidelne každý druhý-tretí rok na Nový Zéland,tak,že tam je to…
Horácio 23.02.2015 00:30
Horácio
Je zajímavé, že když např. policista v autě nepoužije pásy, přejede plnou čáru bez majáku, apod. je… poslední
Ctirad 16.04.2015 18:59
Ctirad

Tyhle zprávy ve mě vždy vzbudí rozporuplné dojmy. Rád bych věřil, že stateční celníci nebo státní úředníci zadrželi kruté pašeráky. Mám několik osobních zkušeností, že to je často jinak a že takovéto případy se často mediálně zneužijí, překroutí a vznikna až hysterie (ochotně podporovaná šedým davem toužícím především po veřejném lynči, a kéž by zadrželi nějakého profesora - to je pak žrádlo pro lůzu).
Sám jsem zažil jak si botanikové nasbírali do herbáře kytky v pangejtu u silnice, který se jinak postřikuje herbicidem den před dalším postřikem a nakonec se z toho udělala kauza no.1 a hysterie jak se málem zhroutil ekosystém celé jižní polokoule, psi byli přistiženi jak to dělají s kočkami, vír se ve WC začal točit obráceně.... A je strašné pak číst vyjádření státních orgánů popisujících do TV něco co jste zažili úplně jinak než se stalo...a neexistuje žádná šance se bránit, oni mají prostě navrch. Prostě na spravedlnost celníků a podobných už nikdy věřit nebudu, na profesionalitu novinářů už vůbec ne.
Takže "ještěrky v knížkách" bohužel jedním boltcem tam a druhým ven...

to je tak ale se vším, viz když někomu uteče 60cm korálovka nebo 1,2m hrozna, někdo ji potká při venčení psa v parku a je z toho 2 palcový titulek "SMRTELNĚ NEBEZPEČNÝ ŠKRTIČ SE PLAZIL V PARKU" s výživnou diskuzí, kde se mudlové děsí "co kdyby tam šlo malé dítě" a nechybí ani Urban legend se známýho nataženým hadem.

Další prdel je, že se stává i to, že i když někde skutečně reálně zabaví živočicha, tak vyjma toho, že se o tom napíše, s dotyčným zabaveným kusem/kusy bez ohledu na vzácnost fláknou někam pod stůl a dál se to neřeší. Veřejnost se dozvídá, jak se zvíře zachránilo před strašným koncem v teráriu, ale už se nedozví, že jeho život se nijak neprodloužil, jelikož jeho další osud nikoho nezajímal. Kolega mi vyprávěl, jak komusi přišli před lety na nějakou želvu, dotyčný z toho měl pochopitelné trable a s želvou mrskli o zem a doslovně kopli pod stůl. A takových příběhů jsem slyšel už víc, nejednalo se jen čistě o výjimku.
Mimochodem o Citesu se nyní píše jako o prostředku, díky kterému se tenčí řady spousty ohrožených druhů daleko rychleji, než před jejich zařazením, jelikož zařazení zvířete a jeho nemožnost vývozu, nebo značného omezení pochopitelně zvýšuje paradoxně zájem a ceny pro černý trh, čímž roste zájem toto zboží poskytovat.
Asijský trh zase zjistil, že Cites druhy, které odmítnou poskytovat k vývozu, mohou bez potíží sežrat a nepřichází o jediný kus, který lze namlít do těch jejich šamanských potravin z nichž se staví ocas i mršinám (aspoň v to věří), který by jinak mohl skončit mimo zemi a tudíž nemohl být zpracován dle jejich tradic...

přesně tak, bohužel...buď zvířata vysypou u letiště k plotu, nebo je v horším případě dají do nějaké "záchranné stanice" v nejbližší zoo a tam je postupně umoří.

Ohledně Citesu - ten hlavní hrozbu pro dotyčný druh-místní lidi- nezajímá, sežerou ho Cites neCites. Nebo mu spíše zlikvidují tu jeho lokalitu. JInak třeba v Argentině ještě před pár lety byly všude u benzínek atd k dostání bolasa z kůže B.c.occidentalis. Jsou tam k dostání pořád, jen pod pultem a čék se na ně musí zeptat.

Přesně tak, už mě od samého kývání hlavou bolí za krkem :-D
Ale myslím, že my to nevyřešíme, je to takové celosvětové úřední pokrytectví a alibismus. Kus pralesa je vypálený, ale běda jak si na té pasece seberete larvu brouka... už je z toho krimi případ...
A i vyspělé státy volí formu hloupých plošných zákazů, trestání většiny, když si neporadí s několika lumpy. Nebo ty podivné nesmyslné direktivy.... dál třeba zakážou akvaristiku, jelikož je při ní velká spotřeba vody, přestože v dalším nařízení se zvednou emisní limity, aby nová korejská pneumatikárna mohla vypouštět odpadní do řeky... :.( Je to sice nadnesené, ale podobné jednání prostě nikdy nepochopím a nyní se už ani se to (na rozdíl od kdysi) nesnažím změnit.
Museli by jsme obsadit nějaké vyšší posty (já je nemůžu být prezident, páč nepiju), Auri předsedkyně vlády, Epanterias šéf parlamentu a možná by se toho hodně zlepšilo ]:)

Zdravím!Jeden môj známy,ktorý chodí pravidelne každý druhý-tretí rok na Nový Zéland,tak,že tam je to tak v prd..i,že stačí,keď vidíte ako nejaký gekon napr.leze cez cestu kde by ho inak aj tak zabilo auto a vy ho zoberiete a dáte na kríček,aby ste ho zachránili pred istou smrťou vedľa cesty,tak domáci obyvatelia sú na Novom Zélande vraj tak vychovaný alebo je tam proste taký kultúrny zvyk,že Vás nabonzujú za to,že ste im chceli z ostrova odniesť pomaly všetky zvieratá.A to už ani nemusel hovoriť o tom,keď si prenesiete nejakého živočícha niekde na lepšie miesto kvôli fotografovaniu.Domáci z vás vraj urobia pašeráka a vývozcu N°1.Turisti ktorý o tomto vedia, vraj už utekajú,keď narazia na nejaké zvieratko.Proste iný kraj-iný mrav! :D

Je zajímavé, že když např. policista v autě nepoužije pásy, přejede plnou čáru bez majáku, apod. je hned terčem útoků a výtek, že je to debil a neměl by se takhle chovat.
Podobných případů by se dalo uvést více.
CHovatel - debil, který ví, že zvířata se nepašují a měl by jako dobrý chovatel jít příkladem a nepáchat škody a přesto to udělá setká se tu se zastáním jeho kolegů - chovatelů???
Kdo neodsuzuje takové chování a píše, že je tresty jsou až moc vysoké, není chovatel, ale IDIOT. Ti tři by si zasloužily třicet let a deset mega pokutu k tomu.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru