loading...
Předmět Autor Datum
Varánka? Jakýho varánka? To je zase dotaz. Je vidět, že si zase někdo pořídil zvíře, o jehož chovu s…
cejna 27.09.2010 21:44
cejna
varanka stepniho to holatko namacim do vajecneho zloutku mam i topny kamen takze zahraty je dobre
artur 27.09.2010 21:48
artur
Je to odchov nebo import? Předpokládám, že import. Mládě nebo dospělec? Leze to z tebe jak z chlupat…
cejna 27.09.2010 21:56
cejna
Máš svatou trpělivost,Cejno.:-p
Melda 27.09.2010 22:00
Melda
To víš, terárka jsou zhasnutý, v TV ho*no jako vždycky, mimino se ženou spí....:-D
cejna 27.09.2010 22:02
cejna
je to import ja mam totiz dva ten jeden je v pohode zere moc jsou mali oba krmim je zvlast aby ten c…
artur 27.09.2010 22:00
artur
Ech, co třeba zařadit do toho textu i čárky a tečky? Nic ve zlym, ale blbě se to čte.
ssimca 27.09.2010 22:04
ssimca
Přečti si to pořádně, a zamysli se jestli není od věci používat tečky a čárky. Prostě nějak odděluj…
cejna 27.09.2010 22:05
cejna
my jsme to zkoušeli v praci taky pohlavi určit ještě nejde parazity taky nema byly odebrany vzorky k…
artur 27.09.2010 22:22
artur
tak neporadis neco jen jsem se slusne zeptala
artur 27.09.2010 22:42
artur
vis ja jich mam v praci daleko vic vsichni byli dovezeni plus minus stejne terka maji velke tridim j…
artur 27.09.2010 22:18
artur
vis ja jich mam v praci daleko vic vsichni byli dovezeni plus minus stejne terka maji velke tridim j…
Arutha 28.09.2010 01:03
Arutha
aby jste se všichni neposrali kvůli čárky a tečky...někdo tu chce poradit a vy pořád kecáte o hovadi…
zurinda 04.10.2010 22:47
zurinda
Tady je těžko radit, když zadavatel neumí popsat podmínky chovu a odpovědět slušně na doplňující otá…
cejna 04.10.2010 23:05
cejna
To Zurinda: My se z těch teček a čárek nepo..., jen se sama podívej, že se to dost špatně přelouskáv…
huňas 05.10.2010 23:09
huňas
V sekci Než vložíte dotaz jasně stojí toto: Nezapomeňte, v případě, že se jedná o živočicha, uvést c…
ssimca 06.10.2010 07:36
ssimca
Milá Zurindo, dovolím si zareagovat, jakožto jeden z metařů tohohle chléva. Možná by bylo vhodné si… poslední
VH 06.10.2010 08:43
VH

Je to odchov nebo import? Předpokládám, že import. Mládě nebo dospělec? Leze to z tebe jak z chlupatý deky. Zkusit můžeš prakticky cokoliv, cvrčky, šváby, sarančata, holátko, kousky masa, nějakej pajšl....Že má topný kámen nic neznamená. Rozhodně to nevypovídá nic o podmínkách chovu, natož o tom, že musí být nutně správný. Co osvětlení, jaký tam teda má teploty? Předpokládám, že je koupenej teď na některý z víkendových burz. Dal bych mu chvilku na aklimatizaci v novým prostředí (pokud je správný, pokud ne tak podmínky upravit) a zkoušel nabídnout nejrůznější potravu. Hlavně ho furt neopruzovat a nestresovat....

je to import ja mam totiz dva ten jeden je v pohode zere moc jsou mali oba krmim je zvlast aby ten co neji nemel stres svetlo mam pod zarovkou je kolem triceti jinak min maji tam ukryty ktere musim oddelat aby se nahral ten co neji jinak by tam furt byl

Přečti si to pořádně, a zamysli se jestli není od věci používat tečky a čárky. Prostě nějak odděluj věty a nesnaž se stvořit nejdelší souvětí. Tohle se nedá číst. Jestli je jeden varan pořád zalezlej v úkrytu, nežere.... znamená to nejspíš, že je ve stresu z toho druhýho. Taky se většinou varani pohromadě nesnesou. Toho nežeroucího zkus oddělit do jinýho tera.

vis ja jich mam v praci daleko vic vsichni byli dovezeni plus minus stejne terka maji velke tridim je podle velikosti dva z te prvni varky uz maji 40cm a zbytek asi 25cm ti co byli nakoupeni posledni meli asi 10cm ale uz jsou vseci prodani zustali jen tihle tak jsem si je vzala domu nemam je tam kam dat mam terarko asi metr na ctyricet cm to s myslim je dost mam je v takovych podminkach jak v praci takze v pohode jen ten jeden je spatny

vis ja jich mam v praci daleko vic vsichni byli dovezeni plus minus stejne terka maji velke tridim je podle velikosti dva z te prvni varky uz maji 40cm a zbytek asi 25cm ti co byli nakoupeni posledni meli asi 10cm ale uz jsou vseci prodani zustali jen tihle tak jsem si je vzala domu nemam je tam kam dat mam terarko asi metr na ctyricet cm to s myslim je dost mam je v takovych podminkach jak v praci takze v pohode jen ten jeden je spatny

makes this in UTF-8:

vis, ja jich mam v praci daleko vic, vsichni byli dovezeni plus minus stejne. Terka maji velke, tridim je podle velikosti - dva z te prvni varky uz maji 40cm a zbytek asi 25cm, ti co byli nakoupeni posledni meli asi 10cm, ale uz jsou vseci prodani. Zustali jen tihle, tak jsem si je vzala domu - nemam je tam kam dat. Mam terarko asi metr na ctyricet cm, to s myslim je dost. Mam je v takovych podminkach jak v praci, takze v pohode, jen ten jeden je spatny.

or makes this in Czech:

víš, já jich mám v práci daleko víc, všichni byli dovezeni plus minus stejně. Terka mají velká, třídím je podle velikosti - dva z té první várky už mají 40cm a zbytek asi 25cm, ti co byli nakoupeni poslední měli asi 10cm, ale už jsou všeci prodaní. Zůstali jen tihle, tak jsem si je vzala domů - nemám je tam kam dát. Mám terárko asi metr na čtyřicet cm, to s myslím je dost. Mám je v takových podmínkách jak v práci, takže v pohodě, jen ten jeden je špatný.

Stačí použít , a .

Zkuste říct sama, kterej zápis se vám nejlépe čte...

Ad podmínky - stejné jako v práci znamená konkrétně co? Jestli se celej import otočil tak rychle, že se nic nestihlo projevit, neznamená to nutně OK podmínky...;-)
(Arutha) (Arutha)

Tady je těžko radit, když zadavatel neumí popsat podmínky chovu a odpovědět slušně na doplňující otázky lidí, kteří by chtěli ve svém volném čase nezištně poradit. Ovšem bez určitých informací o chovu se radit nedá a někdy je to hodně těžký i když ty informace jsou. Zadavatelka vlákna nějaký rady dostala.... Tak se uklidni, nebo zkus taky něco poradit (pokud teda nejsi zadavatelka vlákna). Radit jiným jak maj radit umí každej. Tady to předvádí hlavně ti, co nikdy nikomu neporadili.

To Zurinda: My se z těch teček a čárek nepo..., jen se sama podívej, že se to dost špatně přelouskává. A přesně tak, jak píše Cejna - zadavatelka nepíše podmínky chovu, to že napíše, že pod žárovkou je + - 30 °C nám moc neřekne. Já varany nechovám, ale určitě vím, že tahle teplota je pro varana stepního málo, když si uvědomím, kde se vyskytuje.

V sekci Než vložíte dotaz jasně stojí toto:
Nezapomeňte, v případě, že se jedná o živočicha, uvést co nejpřesnější název, nejlépe vědecký. Pokud co nejpodrobněji popíšete chovné podmínky či události, které problému předcházely, ušetříte spoustu času a dočkáte se rychlejší odpovědi.
A také Věnujte trochu pozornosti formátu textu. Než dotaz odešlete, přečtěte si ho po sobě ještě jednou a zkuste opravit případné gramatické chyby.

Milá Zurindo,
dovolím si zareagovat, jakožto jeden z metařů tohohle chléva. Možná by bylo vhodné si nejdřív o chovaných zvířatech něco přečíst a až pak si je pořídit. Jasně, jste děsně chytří... Možná máš pravdu, protože nám vše jde o jediné a to o zdravá, vitální a rozmnožující se zvířata a snažíme se pro to udělat co možná nejvíce. Varan stepní je v oblastech výskytu relativně vzácné zvíře a to, že si nějaký "blbeček" koupí u nás 20 zvířat vede k destrukci populací a to mě opravdu vadí. Tedy, zamyslete se nad vlastním přístupem.

Tečky a čárky ve větách má čeština a nejen ta z toho důvodu, aby se dal pochopit smysl věty - tedy, aby se Vám dal odpovědět na dotaz. Pokud tam nejsou, nelze z toho pochopit, co pisetel myslel. Všichni odpovídající odpověděli! A slušně! První a jediný, kdo použil invektiv jste byla Vy. Tedy, pokud se neuklidníte a nezamyslíte se nad vlastním chováním, dávám BAN.

Ještě k chovu varanů - v přírodě žijí samostatně a to často daleko od sebe. Velmi často se napadají a zvířata v přírodě jsou pěkně zjizvená. Tedy život v jednom terárku ve dvou není pro velké druhy opravdu tím pravým ořechovým. Dále se jedná o typicky heliofilní druhy, tedy potřebují pořádný zdroj UV - trubice nestačí! To že se u nás tito varani téměř nemnoží je způsobeno mimojinné i tím, že se jim nedostatečně svítí.

To Cejna - nebýt Tvé úžasné trpělivosti, vlákno bych zamkl! Takhle se v tom i člověk pátrající po nějakém moudru něčeho rozumného dohledá.

Domluvil jsem.
VH

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...