Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem felsuma grandis

zdravim lidi mel bych takovej dotaz minuli tyden jsem si koupil od chovatele felsumu grandis (4 tydny ji je ) ale mam tem problem ze mi nezere jedine co si veme tak to je presnidavka ale to ji nestaci co stim mam delat abych do ni neco nacpal poradte prosim

Předmět Autor Datum
A bojí se? Zkus jí nechat nějakého toho živého cvrčka v terárku, anebo jí dej asi tak 5-10 cm před t…
halaly 18.10.2011 20:49
halaly
mno ma jich tak tak 15 pac mam velky terarko aby ho tam nasla a neprijde mi ze by se bala kdyz ji ta…
z3us 18.10.2011 21:11
z3us
Pokud líže přesnídávku, tak je to asi v pohodě. Měsíc staré mládě, pokud je v pořádku, už musí být r…
boguschak 18.10.2011 22:15
boguschak
Je to hodně malá fekzumka teda, ten kdo vám jí prodal je hodně nezodpovědný nemůže být pořádně rozje…
Franna 18.10.2011 21:26
Franna
já bych takhle malé mládě do ruky nebrala vůbec. Jsou stresové a ten stres, který se jí tim způsobí…
Aurifer 18.10.2011 21:46
Aurifer
Souhlasím já je mám teda v 5L sklenici malé mám tam bambus a úsporku, a házím jí tam buď malé cvrčky…
Franna 18.10.2011 21:49
Franna
Jj tak ono z hlediska těch mláďat je to asi jedno, jestli je to plastová pixla, malé terárko nebo ve…
Aurifer 18.10.2011 21:54
Aurifer
Já to mám tak že zezhora mám spodek z květináče a v tom mám tak 20 direk o průměru 8mm :-)
Franna 18.10.2011 22:12
Franna
ja mam dost velke terarko asi 70x50x40 ale v5l sklenici jsem ji mel taky a nic mnio zkusim ji tam da…
z3us 19.10.2011 05:38
z3us
proč by měl být nezodpovědný někdo,kdo prodal měsíční grandisku?Měsíční mládě je jako popelnice.Žere…
Martin1 19.10.2011 07:43
Martin1
tak uz je to dobry sem ji koupil micro cvrcky a dneska mi jednoho z pinzety vzala sice ne celiho ale… poslední
z3us 21.10.2011 10:33
z3us

A bojí se?
Zkus jí nechat nějakého toho živého cvrčka v terárku, anebo jí dej asi tak 5-10 cm před tlamu mrtvého cvrčka a vůbec si ji nevšímej nebo odejdi z místnosti, kde je terárko.
Já to takhle musím dělat s jednou mrškou. Musím jí nechat několik cvrčků v terárku a ona si klidně sleze až na zem a sežere ho, jenže to já nesmím být v pokoji. Prostě si z pinzety vzít nechce a nechce. Ta druhá je na tom v pohodě, ta mi vezme z pinzety cokoliv a nebojí se.

Pokud líže přesnídávku, tak je to asi v pohodě. Měsíc staré mládě, pokud je v pořádku, už musí být rozkrmené, mladé felsumy začínají žrát tak 3.-4. den po vylíhnutí a ve věku 1 měsíc už žerou v pohodě. Jiný problém je velikost, je to ještě prtě, což u grandisky ale není takový problém jako u jiných felsum, kde jsou stejně stará mláďata velká třeba 3,5 cm.
Určitě potvrzuji to, co ostatní radili, felsuma před Tebou nebude žrát jako pes, obecně mláďata u grandisek můžou být plašší a časem se "otrkají". Proč nežere cvrčky - napadají mě tři možnosti: 1) žere, ale ne před tebou; 2) terárko je moc velké a ona je tam moc nedohoní, a pokud je nablemtaná přesnídávky, tak se ani moc snažit nebude; 3) těch cvrčků je tam moc, je z nich vystreslá a nechce je. V tom případě pomůže je všechny vyházet, den počkat, a nechat jí tam 2-3 cvrčky nějaké rozumné velikosti (max. do velikosti hlavy mláděte) nebo 4-5 trochu menších. Ona si časem vezme. Nejlepší by bylo jak píše Aurifer - u felsum obecně čím větší terárko, tím více na škodu, tj. mládě by bylo lepší mít v něčem menším, ideální je plastový box s větráním nebo malé terárko. Nechat ji tam asi měsíc nebo klidně i déle a do velkého terárka ji přendat potom. Jak máš to terárko velké?

Je to hodně malá fekzumka teda, ten kdo vám jí prodal je hodně nezodpovědný nemůže být pořádně rozjedená, a dávejte jí zatím třeba vitamíny s kašičkou( to je ovocný jogurt nebo rozmačkané ovoce) a za čas se to zlepší. Vemte jí do ruky a opatlejte jí tlamičku tou kašičkou. A nebo jí dávejte hodně malé červy a nebo crvčky a musíte to zkoušet. Když nebude žrát cvrčky ani červíky tak jí hlavně dávejte tu kašičku.Jak máte velké terárium?

já bych takhle malé mládě do ruky nebrala vůbec. Jsou stresové a ten stres, který se jí tim způsobí je neskutečný. Ono nejlíp se felsumky "rozjíždějí" v malých terárkách- já používám plastikové krabice s vyříznutýma oknama s pletivem, osvětlené UVčkem. je tam akorát rozpůlený bambus a umělá kytka. Každý večer narosit. Chce to hodně světla a dobré je použít UV (ač to Luma nerad Uslyší :-D). Pustit pár hodně malých cvrčků a nechat mládě v klidu. Pokud to je normální životaschpné mládě grandisky, tak ve vhodných podmínkách, když nebude zbytečně stresované se rozjede samo a bude růst před očima.

ja mam dost velke terarko asi 70x50x40 ale v5l sklenici jsem ji mel taky a nic mnio zkusim ji tam dat az prijdu z prce a dam ji tam cerva a par cvrcku a uvidim chovatel co mi ji prodaval rikal ze je rozezrana a ze basti cvrcky max 1 cm mno a na sklenici davam puncochu do ni bambus a trochu lignocelu a celel to hodim do terarka ad tam ma teplicko

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru