Předmět Autor Datum
Škoda že chybí číslo vyvezeních obojživelníků importéry, takhle je to číslo dost nepřesné. Mám tucha… nový
me 25.01.2009 12:07
me
Slušnej business už to je.Je to jako se šnekama...Holt lidi zkoušej jíst všechno možný a objevují no… nový
rip-curl 27.01.2009 18:17
rip-curl
Tak ke kulinářským účelům se už drahnou dobu používají hlavně velcí skokani (stehýnka mají masitá a… poslední
krokodýl 30.01.2009 12:50
krokodýl

Škoda že chybí číslo vyvezeních obojživelníků importéry, takhle je to číslo dost nepřesné. Mám tucha, že za pár let, až vyjíme velkou část žab a až se o alarmující stav obojživelníků (hlavně v Asii) začne někdo starat, budou žabí farmy a maso z nich slušnej business.

Slušnej business už to je.Je to jako se šnekama...Holt lidi zkoušej jíst všechno možný a objevují nové delikatesy.Jen to není tak časté jako dřív a proto to lidem přijde divné.
Ale budou farmy (už jistě jsou),kde se budou chovat a pak to nikomu nepřijde divné. Jako třeba jíst kuřata apod.

Tak ke kulinářským účelům se už drahnou dobu používají hlavně velcí skokani (stehýnka mají masitá a nemají kožní jedové žlázy), pro frantíky a taliány se chovají faremně skokani volští (Rana castebiana), kteří už dokonce žijí i volně v severoitalské pořírodě (což je spíš špatně:-/). Ale na produkci jsou báječní - z jednoho páru může být i několik tisíc žabek, takže, kdo v tom umí chodit a má odbyt by s tím asi nadělal jmění:-). V Asii se bohužel žere vše, ale jsou tam i problémy ekologické a ty mají na obojživelníky asi největší dopad. Větší než predace, importéři, žabožrouti atd. Pokud se nějaký obojživelník stane vzácným, tak se přestane objevovat na jídelníčku i u importérů, protože prostě bude vzácný, ale populace bude přežívat, pokud bude zničené prostředí, tak to ale může mít na obojživelníky dopad 100% a to i na druhy pro člověka z jakéhokoli důvodu neatraktivní a to je neodvratný konec.
Farmy jsou určitým řešením. Vůbec mi nevadí, když někdo má kupříkladu krokodýlí farmu a 90% odchovaných krokoušů skončí na talíři. Prostě to lze brát jako chov jakýchkoli jiných konzumních druhů (nejen krávy, prasata, slepice, ale klidně i leguáni, žáby atd.), horší je když "číňani" (nejen) v naprosto přelidněných místech Asie vyžerou vše, co tam žije a zbytek si nechají vozit z jiných míst, kde to zatím vyžrané není.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru