Předmět Autor Datum
Za tohle se normálně odvolává vedení, ale v ČR tak maximálně trenéři...
Apophis 19.11.2009 14:57
Apophis
souhlas!
MadMike 19.11.2009 16:16
MadMike
tak to je maras....tedkom to čtu na seznamu :)
Nesta 19.11.2009 16:47
Nesta
Tak já sice moc často nemluvím,ale na tohle musím reagovat. Možná že někde by za to odvolali vedení,…
Mew 19.11.2009 19:30
Mew
Myslím, že nikdo z nás přesně neví jak se to stalo (novinářům se nikdy nedá věřit), ale hned za to o…
Aspidelaps 19.11.2009 20:47
Aspidelaps
Tady je krásně vidět, že mutanti to v přírodě nemají jednoduché. Nedejbože, že by někde v Indiji zbl…
Georgij Gadjukin 20.11.2009 09:11
Georgij Gadjukin
Tyjo myslíš, že kdyby byl ten tigr "normál", že ho nevemou? Já myslím, že by ho zakousli tak jako ta…
MadMike 20.11.2009 10:45
MadMike
Taky mě mluvčí zoo v reportáži pobavil, když říkal že za to nikdo nemůže a nikde se nestala žádná ch…
carlos 20.11.2009 13:16
carlos
Co je to proti tragédii v Anglii kde jim přejeli bílou veverku. http://hobby.idnes.cz/mrtva-bila-ve…
Hugo 20.11.2009 13:08
Hugo
Libereckou ZOO znam moc dobre - v BA od nich mame tygra... Clanek je podle mne napsany docela nestra…
boa.constrictor 20.11.2009 10:41
boa.constrictor
osetrovatel ani vedeni neselhalo. System prepousteni ktery maji neni sice nejmodernejsi ale v porovn…
halapremek 20.11.2009 14:22
halapremek
chyby se proste stavaji - osetrovatel delal vse jak mel... Vedeni zabezpecilo system podle svych moz…
boa.constrictor 20.11.2009 14:38
boa.constrictor
Jo chyby se stávaj.Přestože útěky zvířat v Zoo i v domácích chovech nejsou vzácné a i sebelepší tech…
babal 20.11.2009 22:53
babal
Přesně jak píše Carlos s jeho RTW Ale co tak, když ti unikne nějaký BTW?! To je daleko větší průser…
Georgij Gadjukin 20.11.2009 15:25
Georgij Gadjukin
nejak mi unika smysl posledniho prispevku...
Redsnake 20.11.2009 15:43
Redsnake
No já ho pochopila, Georgij má pravdu :-D
Allishka 20.11.2009 22:32
Allishka
Někdo chtěl slyšet můj názor, tak asi tak. V podstatě se shoduji s těmi, co říkají, že je to "nehoda… poslední
krokodýl 21.11.2009 13:31
krokodýl

Tak já sice moc často nemluvím,ale na tohle musím reagovat. Možná že někde by za to odvolali vedení,ale já pracuji s velkými dravci docela dost dlouho,a tohle je opravdu případ ve kterém je těžké někoho soudit. Znám dobře systém vypoštění i přehánění zvířat fungující dost podobně ve většině Zoo a opravdu si myslím že muselo jít o neštastnou souhru náhod a né o pochybení. Samozřejmě je to obrovská katastrofa a nevyčíslitelná stráta ,ale rozhodně bych neosuzoval ani vedení ani toho chlapíka který ty přepouštěcí dveře otevřel(dělal práci jako každý den).Prostě jen neštastná náhoda která nás stála velice cenný a krásný exemplář.
(docela by mě zajímal názor krokodýla)

Myslím, že nikdo z nás přesně neví jak se to stalo (novinářům se nikdy nedá věřit), ale hned za to odsuzovat vedení či chovatele je přinejmenším neštastné.. Ve většině Zoo jsou tyto průchody spojené dohromady, aby bylo možno dostat zíře z jedné klece do druhé(třeba až na druhý konec pavilonu) a to bez toho, aby se kvůli tomu muselo uspávat..Je tudíž nadmíru jasné, že se taková věc může stát kdekoli, ale není to proto, že by bylo cokoli špatně.. A at se do mě můžete pustit, tak si dovolím tvrdit, že se nejedná o žádnou extra vzácnost(co se těchto tygrů týče).. Tím neříkám, že se nic nestalo..

Tady je krásně vidět, že mutanti to v přírodě nemají jednoduché. Nedejbože, že by někde v Indiji zblajzl Kingkobra nějakýho albína třeba tmavky. To bych asi, možná nebo nevím, nepřežil.
Na druhou stranu, v Liberci mají ještě dvě samice. Větší tragédie by byla, kdyby akční Leon Family slupla toho jedinýho kocoura.

Tyjo myslíš, že kdyby byl ten tigr "normál", že ho nevemou? Já myslím, že by ho zakousli tak jako tak...
Nicméně tohle by se stávat samozřejmě nemělo a argument, že se tomu nedá předejít je podle mě směšnej, když něco nemám vymakaný tak, že nemůžu zabránit tomu aby se mi požrala zvířata, tak se raději do ničeho nepouštím. Ale prostě tomu třeba jenom nerozumím :-)

osetrovatel ani vedeni neselhalo. System prepousteni ktery maji neni sice nejmodernejsi ale v porovnani s nekterymi jinymi ZOO je "spickovy"...

Tak kde se stala chyba? Někde se stát musela a někdo za ní musí být zodpovědný. Stejně jako je každý zodpovědný za svou práci. Přesně jak píše Carlos s jeho RTW. Těžko někde argumentovat - byla to souhra nešťastných náhod. Jinak k mutantům, to mě pobavilo. :-D Myslím, že není podstatné, že roztrhali bílého, stejně tak by roztrhali i "nemutanta" a byl by to stejný průšvih.

Jo chyby se stávaj.Přestože útěky zvířat v Zoo i v domácích chovech nejsou vzácné a i sebelepší tech.zařízení může selhat,domnívám se,že to je většinou lidský faktor.Rutiní práce,chvilka nepozornosti a je malér.Je jedno,či je to potkan v laboratoři,nebo gekon doma,nebo tygr v Zoo.Před mnoha lety vyběhlo ošetřovateli stádečko převaláků ze stáje ven,nic se nestalo,nikdo to nezjistil.Ve starém lvinci žil na volno levhart několik hodin v manipulačním prostoru.I takovému borci jakým byl pan Olexa,dej mu Pánbůch nebe,zdrhla kobra.To vše jen v Zoo Praha,kdysi dávno.Naštěstí se nikomu a ničemu nic nestalo.Náhodou.

Někdo chtěl slyšet můj názor, tak asi tak. V podstatě se shoduji s těmi, co říkají, že je to "nehoda". Samozřejmě, když se k sobě dostanou bažanti, tak je to trochu o něčem jiném než lvi k tygrovi. Určité selhání tam jistojistě bylo, otázka je kde. Co vím, tak došlo k nedovření šubru v meziprostoru, který je bohužel nešťastně společný pro oba druhy šelem. Údajně není do meziprostoru vidět (nevím, nebyl jsem tam, ale je to poměrně možné). Otázkou je nebylo-li by vhodné mezi přepouštěním překontrolovat šubry (ovšem pokud na něj není vidět...), resp. šelmy, jestli jsou, kde mají. Jenže ruku na srdce, když něco pár let denně funguje, tak člověk velmi snadno sklouzne k tomu, že nevěnuje pro něj samozřejmé věci dostatečnou pozornost. Pokud člověk nemá možnost vidět, jak to tam ve skutečnosti vypadá, tak se může jen dohadovat, ale zřejmě to bylo opravdu hlavně technické pochybení (otázkou je právě /ne/vhodnost stávajícího řešení přepouštění). Bohužel bílý tygr je liberecký symbol, tak je to možná nafouklé víc než by bylo třeba nebo spíš je tomu věnovaná velká pozornost a lidi to vnímají hlouběji než když se někde třeba uklovou vzácní holubi z Mauritia (i když z hlediska přírody a druhů je to větší neštěstí).

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru