Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Oteplování požene živočichy a rostliny na sever, třetina vymře

Ale chlapci, já přeci netvrdím, že je všechno fajn a v pořádku, jenom vím (a na to nemusím být žádný velký vědec), že příroda si nakonec poradí, asi to nebude, tak jak byste si představovali, ale život na Zemi prostě jen tak nezanikne. Vy pořád přeskakujete z jedné věci na druhou a to je přežití lidské civilizace kontra přežití života na Zemi a to zdaleka není to samé (i když se oboje nevylučuje).
Ale pokud mi dodáte smysluplné informace podložené něčím jiným než dohady nebo účelově použitými daty, tak mě třeba přesvědčíte:-).
Tak už se konečně zkuste podívat do historie, aby jste zjistily, jak že to s těmi výkyvy klima skutečně je a nemluvím tím o posledních 150-250 letech, ale o 250+ milionech let. Pak zjistíte, že řešit tady, co se stane běhen sta let, pokud třeba stoupne průměrná teplota na větě o 2 stupně, je bezpředmětné. Pokud se tedy dokážete oprostit od vnímání běhu světa v dimenzy délky lidského života. Zkuste si představit Zemi za pár milionů let. Třeba bude z velké části pokryta tropickým pralesem, možná nebude existovat ledový příkrov Arktidy, člověk jako druh třeba vůbec nebude existovat a dominovat zde bude zcela jiný druh. Vývoj se nezastaví dokud bude existovat planeta Země v nějakých životu možných relacích. Možná ale bude už za 100 000 let největší doba ledová, jakou Země pomatuje, protože k tomu v podstaě stačí poměrně málo, třeba jen několik v rychlém sledu po sobě vybuchlých velkých sopek. Nebo nás za 200 let štrejchne nepříjemně nějaký větší objekt a bude mnohem hůř než při současném tempu ničení Země člověkem... Prostě a jednoduše v současném stavu věcí se není schopen náš druh v zastoupení vlád řízených zpovzdálí (ne)nápadně všemožnými korporacemi průmyslníků domluvit a vyřešit nějakým odpovídajícím způsobem stav věcí. Takže pokud se někdo nechystáte vyhladit během několika desetiletí 90 nebo lépe 99% lidstva, tak věřte, že moc nezmůžem ani při tom nejekologičtějším osobním chování každého rozumného jedince. Mě nejvíc baví, že ze mě děláte toho nejhoršího antiekologa a klausovce (ani jedno opravdu nejsem, ovšem pod pojmem ekologie si možná představujem hodně odlišné věci). Jsem jenom realista.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality