Předmět Autor Datum
Tyhle výpočty mě vždycky pobaví, vědci počítají něco, co nelze spočítat neboť většinu vstupních dat…
krokodýl 23.12.2009 22:59
krokodýl
Takový názor vždycky pobaví :-D ................ nic se neděje, nebojte....on to někdo na poradně vy…
Aragorn 27.12.2009 14:28
Aragorn
Já myslím, že nikdo to tady "řešit" nepotřebuje...;-) A když půjdeš do hloubky, zjistíš, že ne každé…
Arutha 27.12.2009 17:09
Arutha
A jéje, zase krokodýl a jeho světoborný názory na to, jak je všechno o.k...........no raději nebudu…
Beastmaster 27.12.2009 17:27
Beastmaster
Tak nějak ;)
Aragorn 27.12.2009 18:26
Aragorn
Ale chlapci, já přeci netvrdím, že je všechno fajn a v pořádku, jenom vím (a na to nemusím být žádný…
krokodýl 27.12.2009 20:34
krokodýl
A jéje, zase krokodýl a jeho světoborný názory na to, jak je všechno o.k........... cože jaké otepl…
krokodýl 27.12.2009 20:45
krokodýl
jj taky pravda
Aragorn 27.12.2009 23:08
Aragorn
Souhlasím s tebou. Druhy vymírají neustále a vůbec to nesouvisí s oteplováním. A nechť mi někdo doká…
kerejoo 31.12.2009 09:42
kerejoo
krokodýl,kerejoo-naprostej souhlas....
viper 04.01.2010 22:51
viper
jaja...Grónsko - Greenland - zelená země
Axoaxo 05.01.2010 09:19
Axoaxo
Změny probíhají, ale důvodem není velká produkce CO2 lidskou činností. Souvisí to s velkými a malými…
Axoaxo 05.01.2010 09:15
Axoaxo
Ať žije Klaus!!! Klaus na hrad!!! jo on už tam je! hurá!!! Tyhlety katastrofické výlevy enviromental…
petrmed 24.12.2009 09:54
petrmed
Tak sakra kde je to oteplení!!!! poslední
kerejoo 23.01.2010 08:54
kerejoo

Tyhle výpočty mě vždycky pobaví, vědci počítají něco, co nelze spočítat neboť většinu vstupních dat jen odhadují, předpokládají nebo si je prostě vycucají z prstu. Když se budu bavit o mírném pásmu, tak nevěřím, že průměrné oteplení o 1-2 stupně nějak zdramatizuje situaci většiny druhů, naopak mírnější zimy pomohou většině druhů lépe přečkat tuto pro ně složitou (až nebezpečnou a často likvidační) roční dobu. V tropech je to o něco složitější, ale vzhledem k tomu, co vím o plazech a zvířatech obecně, bych si troufl říct, že 1 stupeň v průměru navíc ještě také nebude až tak kritický. Největší dopad to bude mít zřejmě na některé endemity a hlavně obojživelníky (v tropech), pak samozřejmě bude problém možná i na severu, kde je dopad oteplování zřejmější, ale tam žije druhů poměrně málo (oproti zbytku světa), takže ta třetina mi přijde v souvislosti z oteplením světového klimatu dost přehnaná. Větším problémem než mírné oteplení je pro tropické oblasti masivní odlesňování a celosvětově znečištění vod (sladkých i slaných). Ovšem větší množství CO2 by mohlo mít naopak pozitivní dopad na rychlost růstu rostlin (zvýšená produkce rostlinné hmoty), takže ne vše musí být jen černé...
Otázkou je, jak se s tím fauna a flóra popasují, vzhledem k tomu, že už tady několikrát masivní vymírání druhů v historii Země bylo a nejméně jednou byl život na Zemi opravdu jen krůček od vymření (alespoň, co se týká vyšších organismů), tak jsem optimista. Země to zvládne. Člověk možná ne, ale to je jen jeden přemnožený druh... každopádně tady zůstane dost nástupnických druhů, které budou mít nový prostor pro vývoj.

A jéje, zase krokodýl a jeho světoborný názory na to, jak je všechno o.k...........no raději nebudu reagovat, protože by se zas na mě snesla krokodýlovo smečka následovníků optimistického životního stylu....cože jaké oteplování??? vymírání živočichů....změna klima...to se vůbec neděje...to je jenom nějakej zveličenej výmysl :-).....hurá a já už myslel, že je to na Zemi horší a ono je to vlastně v pohodě :-D

Ale chlapci, já přeci netvrdím, že je všechno fajn a v pořádku, jenom vím (a na to nemusím být žádný velký vědec), že příroda si nakonec poradí, asi to nebude, tak jak byste si představovali, ale život na Zemi prostě jen tak nezanikne. Vy pořád přeskakujete z jedné věci na druhou a to je přežití lidské civilizace kontra přežití života na Zemi a to zdaleka není to samé (i když se oboje nevylučuje).
Ale pokud mi dodáte smysluplné informace podložené něčím jiným než dohady nebo účelově použitými daty, tak mě třeba přesvědčíte:-).
Tak už se konečně zkuste podívat do historie, aby jste zjistily, jak že to s těmi výkyvy klima skutečně je a nemluvím tím o posledních 150-250 letech, ale o 250+ milionech let. Pak zjistíte, že řešit tady, co se stane běhen sta let, pokud třeba stoupne průměrná teplota na větě o 2 stupně, je bezpředmětné. Pokud se tedy dokážete oprostit od vnímání běhu světa v dimenzy délky lidského života. Zkuste si představit Zemi za pár milionů let. Třeba bude z velké části pokryta tropickým pralesem, možná nebude existovat ledový příkrov Arktidy, člověk jako druh třeba vůbec nebude existovat a dominovat zde bude zcela jiný druh. Vývoj se nezastaví dokud bude existovat planeta Země v nějakých životu možných relacích. Možná ale bude už za 100 000 let největší doba ledová, jakou Země pomatuje, protože k tomu v podstaě stačí poměrně málo, třeba jen několik v rychlém sledu po sobě vybuchlých velkých sopek. Nebo nás za 200 let štrejchne nepříjemně nějaký větší objekt a bude mnohem hůř než při současném tempu ničení Země člověkem... Prostě a jednoduše v současném stavu věcí se není schopen náš druh v zastoupení vlád řízených zpovzdálí (ne)nápadně všemožnými korporacemi průmyslníků domluvit a vyřešit nějakým odpovídajícím způsobem stav věcí. Takže pokud se někdo nechystáte vyhladit během několika desetiletí 90 nebo lépe 99% lidstva, tak věřte, že moc nezmůžem ani při tom nejekologičtějším osobním chování každého rozumného jedince. Mě nejvíc baví, že ze mě děláte toho nejhoršího antiekologa a klausovce (ani jedno opravdu nejsem, ovšem pod pojmem ekologie si možná představujem hodně odlišné věci). Jsem jenom realista.

A jéje, zase krokodýl a jeho světoborný názory na to, jak je všechno o.k...........

cože jaké oteplování??? vymírání živočichů....změna klima...to se vůbec neděje...

Víš co je beastmaster nejhorší, když někdo vůbec příspěvek nečte a hned na to kriticky reaguje, protože to psal někdo, koho považuje za štěnici na mapě světa.
Kde jsem ve svém příspěvku tvrdil...

jaké oteplování??? vymírání živočichů....změna klima...to se vůbec neděje...

Přečti si to ještě jednou a pozorně, jen jsem reagoval na ten vysoký odhad vymírání druhů v souvislosti se zvýšením průměrné teploty. Vymírání druhů je nepopiratelným faktem, ale podílí se na něm více a rychleji jiné aspekty lidského jednání. Tedy pokud vyhyne do toho a toho data třetina druhů na Zemi, tak to bude především z jiných důvodů než jen to oteplení klima.

Souhlasím s tebou. Druhy vymírají neustále a vůbec to nesouvisí s oteplováním. A nechť mi někdo dokáže, že současné mírné zvyšování průměrné teploty souvisí pouze s činností lidské civilizace. Jen jedna otázka. Před tisícovkou let se v jižním Grónsku pěstovalo obilí a ve 14 stol. v Praze rostli fíky a běžně i vinná réva. Copak, že by tehdy bylo více CO2, nebo metanu v atmosféře? Tím nechci říct, že nemáme zničující vliv na přírodu a že si pod sebou pomalu neřežeme větev. Tzv. oteplování je ale nepatrný problém, oproti jiným, které by jsme měli řešit a které jsou mnohem vážnější. Už dnes tady jsou změny místního klimatu způsobené například odlesňováním. S tím přímo souvisí odvodnění, sucha, eroze a končí to "vymíráním druhů" a hladomory. Problém produkce CO2 a metanu však přímo souvisí s činností nejbohatších a ekonomicky nejsilnějších průmyslových společností. Automobilky, energetické firmy a to jsou biliony dolarů, které mohou dobře živit stovky "bojovníků" z obou stran. A my máme být křičící publikum, které maže kolečka tohohle byznysu.

Změny probíhají, ale důvodem není velká produkce CO2 lidskou činností. Souvisí to s velkými a malými cykly, s tím, jak prochází naše sluneční soustava Vesmírem, se Sluncem a s dovršením cyklu (2012-2020). Mimoto klimatické změny probíhaly vždy. Taky by mě zajímalo, kdo že jezdí v těch autech na ostatních planetách, kde změny probíhají v současnosti taky, ale o tom už se tolik nemluví. Proč asi. Celá ta hysterie okolo "globálního oteplování" se jen hodí určitým lidem do krámu a přidruženou součástí je jen byznys. Smutné je, že se na to nachytají i lidé, kteří to myslí s planetou dobře a kteří si myslí, že bojem proti klimatickým změnám (eh, neříkali náhodou ti samí vědci, že jsou to změny už nevratné - tak jaképak boje proti?) dělají dobrou věc. Ale v době, kdy Nobelovku dostávají bývalý ropný kamarádíček Gore nebo stále nadějně nadějný Obama, se už nedivím ničemu:) Krokodýl správně napsal a já se připojuju, že smysl má ochrana půdy, lesů a vod. Bez toho lidstvo nepřežije.

Ať žije Klaus!!! Klaus na hrad!!! jo on už tam je! hurá!!!
Tyhlety katastrofické výlevy enviromentalistických fanatiků jsou bez jákékoliv váhy a mě osobně zanechávají zcela chladným. Bohužel jde tyto zastánce nového náboženství nejvíce slyšet, protože vřískají z plných plic. Až čas ukáže jejich účelové smyšlenky, díky nimž např. Afrika hladoví, protože MY tak sofistikované rozvinuté země jí bráníme v hospodářském rozvoji.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru