Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Neznámý chovatel odložil u popelnic terárium i s jedovatou zmijí

Je pravda, že uředník je schopen, a často to dělá, svoji oběť aktivně pronásledovat ve volném v podstatě neomezeném prostoru i čase, zatímco tajpan je ve většině případů velmi dobře uzavřen v teráriu.

Jediné smysluplné, co může člověk udělat je registrace (ovšem neměl by to být výdělečný obchod) u KVS (případně nějaké to nezaměnitelné označení, zdaleka nemusí jít o čip), a je vcelku jasné a dohledatelné, co a kolik toho chová, předpokládám, že v dané lokalitě nebudou desítky chovatelů stejného potencionálně nebezpečného tvora. Už několikrát jsem v obdobných diskuzích systém navrhoval - při prodeji vyžadovat nacionále kupujícího a tyto nahlásit na KVS, která by pak mohla pohlídat, jestli se daný nový majitel také zaregistroval. Jednoduché, praktické, fungující. Bohužel jakýkoliv zákon nezabrání nelegálnímu držení nebo nebezpečnému zacházení s potencionálně nebezpečným tvorem (předmětem), pokud už někdo takto jedná, je postihnutelný dnes platnými zákony. To, že bude někdo moci rozhodovat kupříkladu o tom, zda je daný člověk schopen držet jedovatého hada, mi nepřipadá jako řešení, ono i ten výše zmiňovaný řidičák podmiňovaný jakýmsi víceméně pofiderním kursem (kdo se naučí řídit za pár hodin jízd?) a zkouškami, kde se prostě odpovědi lze naučit, získá dnes kdejaká psychicky nevyrovnaná osobnost a pak nebezpečným manévrem (viz nedávno) klidně může někoho zabít a to nemluvím o nehodě, ale o úmyslném činu. Stejně tak zbrojní průkaz dostane prakticky každý, kdo u psychotestů (myslím, že tam bývají) vyloženě neexhibuje.
Mimochodem, auto si můžete také prodat a koupit i bez platného ŘP a pak s ním bez ŘP jezdit, zákon nezákon...
Prostě a jednoduše žádný sebelepší zákon nezaručuje nespáchání přestupku nebo trestného činu a blbost je bohužel předem nepostihnutelná..

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality