Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Ministr ž.p. Drobil: "...mlok a květinka prostě nejsou nad člověkem, nad zájmy této společnosti..."

Asi takhle, pokud člověk na jeho místě už dopředu má takové "hlášky", tak není na správném místě. Ministr ŽP by měl být v tomhle ohledu svým způsobem nekompromisní, hájit svou (naší) věc se zápalem nadšence a milovníka přírody. To neznamená, že nemůže vzniknout při určité kauze kompromis, ale do jednání by měl vstupovat ministr ŽP jako ten, kdo zastupuje život ve všech formách (já vím člověk je taky život...) na straně přírody v opozici k ministrům průmyslu, dopravy, hospodářství... (ani nevím jestli taková ministerstva existují:-D). Jasně pokud stojí otázka tak, obchvat, který hodně ulehčí městu nebo remízek, kde žije agiliska, tak lze kompromis udělat, vytvořit vhodná prostředí mimo trasu obchvatu, udělat komunikaci moderně s podchody (třeba i nadchody) pro zvířata, s krajnicema, které žabáky svedou k těmto podchodům z plůtkem, který svede větší zvířata k bezpečnému "nadchodu" (funkční spojka - biokoridor...) atd.
Když jádro, tak proč neulevit tepelnému severu (což původně mělo být, ale jaksi ČEZ raději vydělává na obou frontách bez ohledu na zatížení severních čech a nadprodukční energii vyváží za levnější peníz než českým maloodběratelům třeba zrovna těm rakušákům, co stávkujou proti Temelínu...). Bohužel průmyslová lobby je opravdu silná a těžko se proti ní bojuje i těm pravověrným ... ovšem jít jim tak okatě na ruku, to chce silný žaludek. No, někomu holt špinavý prachy nesmrdí...
Myslíte, že nějaký průmyslník by ze své pozice řekl: "co, tak holt míň vyděláme, ale necháme trochu místa přírodě. NIKDY. Ti si za svým jdou tvrdě a nekompromisně.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality