Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Šestice Čechů skončila v tureckém vězení. Pašovali brouky za 5 milionů korun

Jo, ten článek je pěkný. Poprvé v životě vidím v médiích něco v tom smyslu, že entomologové vlastně nejsou totální debilové. Narážím na to dost často při setkávání s novými lidmi, kteří se upřímně diví, že jakožto entomolog vypadám jako normální člověk, mám ženu a dítě, o které se normálně starám, nějaké ty koníčky, atd. Představa vyšinutého individua se síťkou v ruce, které myslí jen na brouky a všechno ostatní (a hlavně ty "důležité" věci, např. peníze) jde kolem něj, je prostě hluboce zakořeněná.
Bohužel, věc má i druhou stránku. Jsou entomologové profíci (tj. lidi, kteří jsou tak zaměstnáni) a entomologové amatéři. Někteří (ale zdaleka ne všichni, spíše jen malá část) z řad těch druhých se živí tím, že pašují vzácný, často úmluvou CITES chráněný hmyz za účelem prodeje. Ti pak pomáhají tomu, aby se na entomology nahlíželo tak jak se nahlíží. O médiích nemluvě - viděli jste někdy v televizi (filmu, seriálu) entomologa, který by byl normální?

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality