Předmět Autor Datum
Smutne. Cloveku uz zbyva jen verit, ze se ty katastrofy co lidstvo spustilo nedozije.. Protoze tenhl…
Radar jinde.. 13.06.2012 08:53
Radar jinde..
Částečně za to lze poděkovat Zeleným Khmerům a jejich imbecilním nápadům s biopalivy a bojem s globá…
Petr60zelv 13.06.2012 09:50
Petr60zelv
Smutné, ale nezastavitelné. O to víc je třeba chovat a odchovávat tamní zvířata v terárkách ;-) Jed…
Crocodylus 13.06.2012 10:40
Crocodylus
Smutné, ale nezastavitelné. O to víc je třeba chovat a odchovávat tamní zvířata v terárkách Jednoz…
Aurifer 13.06.2012 13:08
Aurifer
Tohle je vážně smutné téma. O to víc, že není moc velká šance celou věc nějak zvrátit. Pokud by měl…
Iceman 13.06.2012 10:53
Iceman
Co lidé vyvádějí s planetou je vážně otřesný, a brzy už za to zaplatíme :x: Můžu taky doporučit jede…
RITCHI 13.06.2012 13:58
RITCHI
Al Gore, ten prokázaný lhář?
Petr60zelv 13.06.2012 14:17
Petr60zelv
Tys viděl ten dokument? Nebo usuzuješ že je lhář, podle toho co o něm napsali jeho političtí rivalov…
RITCHI 13.06.2012 14:49
RITCHI
Za lháře ho prohlásil tuším jeden britský soud, když se rodiče dětí ohradili proti tomu, aby jeho pr…
Petr60zelv 13.06.2012 15:18
Petr60zelv
Sorac, ale ten clanek je stejny zvast, obsahujici zavadejici info jako ten film od Gora (ten se aspo…
boa.constrictor 13.06.2012 15:29
boa.constrictor
Jen říkám, že nelze něco označit za dokument, natož pak za věrohodný, pokud je úmyslně lživý, autor,…
Petr60zelv 13.06.2012 15:49
Petr60zelv
S tim souhlasim, ale pak se dostavame na jinou rovinu a to politickou, kde hraje silnou roli lobbing…
boa.constrictor 13.06.2012 15:58
boa.constrictor
Presne tak.. Nezpochybnuji vinu Zelenych Khmeru, ale ten problem je mnohem rozsahlejsi a to napric v…
Radar jinde.. 13.06.2012 16:59
Radar jinde..
A nejhorší na tom všem je to, že Sir Nicolas Winton nedostal nobelovku...:-)
cejna 13.06.2012 19:46
cejna
Ponechám stranou co pravda je a co ne. Přijde mi ale, že není na škodu postrašit společnost probléme…
Iceman 13.06.2012 20:10
Iceman
Kdo tam nebyl tak tomu snad ani nemůže věřit, ale opravdu mimo parky se tam les nedá najít:( Nikdy j…
Michal... 13.06.2012 23:31
Michal...
V Indii lze vidět kamiony s kmeny stromů vyjíždět z brány národního parku (Bandipur 1996).:-(
Petr60zelv 14.06.2012 12:34
Petr60zelv
musim souhlasit s Michalem, mimo NP se v urcitych oblastech lesu nedockate... pokud lesem nebudem my…
Lachesis 14.06.2012 13:01
Lachesis
A v ČR je občas k vidění to samé ...
MadMike 14.06.2012 17:44
MadMike
Přesně tak, je k zamyšlení, kolik je na území čr původního lesa. Nemusíme chodit až na Borneo. Kapit…
cc 14.06.2012 19:17
cc
budeme smeteni? :-D včera bylo pozdě :-D poslední
luma 14.06.2012 19:26
luma

Smutne. Cloveku uz zbyva jen verit, ze se ty katastrofy co lidstvo spustilo nedozije.. Protoze tenhle stroj zkazy jiz zastavit nelze. Doufam, ze az nebude co zrat, budou bezcenne "papirky" nekryte zlatem, panum magnatum chutnat.. :-/

Smutné, ale nezastavitelné.
O to víc je třeba chovat a odchovávat tamní zvířata v terárkách ;-)

Jeden hezký příklad z jiné částu zeměkoule je Thamnophis sirtalis tetrateaniea - ve volné přírodě odhadem 2000 kusů, ale mezi chovateli po celém světě jich budou tisíce... populace v teráriích je dostatečná :puff:

Smutné, ale nezastavitelné.
O to víc je třeba chovat a odchovávat tamní zvířata v terárkách

Jednoznaně souhlas a myslím, že se na tom schodne většina chovatelů. Myslím chovatele, ne mazlíčkáře.
Jenže vysvětli to těm zeleným khmérům :-/...oni rači zakážou chovat zvířata v lidské péči, aby si ta zvířata mohla v klidu vymřít/být vyhubena.

Co lidé vyvádějí s planetou je vážně otřesný, a brzy už za to zaplatíme :x:
Můžu taky doporučit jeden dokument, a to "Nepříjemná pravda" od režiséra Davise Guggenheima. V ní popisuje zanícený souboj bývalého amerického viceprezidenta Al Gora, který po neúspěšných prezidentských volbách v roce 2000, začal jezdit po světě s přednáškami o ničení naší Země.

Za lháře ho prohlásil tuším jeden britský soud, když se rodiče dětí ohradili proti tomu, aby jeho propaganda byla prezentovaná ve školách.:-p
http://www.cdk.cz/rp/clanky/364/lhar-dostal-nobelo vu-cenu-miru
http://www.klimaskeptik.cz/al-gorova-neprijemna-pr avda
Nemluvě o tom, že dostal Nobelovu cenu míru v době, kdy ji měl dostat raději Sir Nicolas Winton, jenže ten holt zachraňoval židovské děti, tak se počká, až umře a pak se řekne, že mrtvý Nobelovu cenu dostat nemůže.

Sorac, ale ten clanek je stejny zvast, obsahujici zavadejici info jako ten film od Gora (ten se aspon "priznal" ze tam prehani). Odvolvat se na dukaz snizeni populace lednich medvedu? Proboha to je dlouhodobejsi proces - ty zvirata maji uzasny metabolizmus a rezervy. Tam se to projevi az za "pomerne" dlouhou dobu. Ta studie ale mela poukazovat na snizene % telesneho tuku jako ukazatele zdravotniho stavu. Ne kolik medvedu se zatim utopilo. To je naprosto ucelova dezinterpretace politicke mluvy za ucelem sestreleni neprimych dukazu o akceleraci zmeny klimatu.

Jen říkám, že nelze něco označit za dokument, natož pak za věrohodný, pokud je úmyslně lživý, autor, pokud je usvědčený lhář, pak nemá ve vědě co pohledávat a veškeré jeho následné publikace se berou za automaticky nevěrohodné, i kdyby pak byly třeba už vycházející ze skutečných nezkreslených údajů. Zatím je zřetelný pouze čistě politický tlak "Zelených Khmerů" na protlačení neprokázané hypotézy, že změny klimatu jsou více ovlivněny člověkem, než třeba slunečními cykly nebo by odpovídalo teorii glaciálních period (Milankovičových cyklů). V téhle souvislosti bych jen doplnil, že v třetihorách, před peridou zalednění bylo v Česku poněkud živěji z našeho oboru, z hlavy si pamatuju několik druhů kožnatek (např. Trionyx bohemicus), jeden druh kajmanky, dva druhy malých suchozemských želv (něco obdobného Testudo hermanni a ibera), jeden druh velkých suchozemských želv rodu Manouria, pár zajímavých vodních želv, chameleon Chamaeleo caroliquarti a další zajímavá zvířátka, která vymlátila ta pitomá doba ledová. Nepodařilo se mi bohužel od žádného paleomagnetika zjistit, jestli souhlasila dnešní zeměpisná šířka dnešního Česka s tehdejší (pravděpodobně ne zcela), podle paleobotanika tehdejší klima zde odpovídalo klimatu dnešní Kolchidy (východní pobřeží Černého moře), tedy bylo teplejší a vlhčí, než dnešní a vyskytoval se tu i jeden druh skořicovníku.

Tohle vše ovšem nemá nejmenší souvislost se šíleným tempem likvidace pralesů na Borneu i leckde jinde, jedině snad právě v tom pitomém prosazování míchání bioaditiv do paliv pro auta...:-/

S tim souhlasim, ale pak se dostavame na jinou rovinu a to politickou, kde hraje silnou roli lobbing ruznych zajmovych skupin. Setrnejsi technologie jsou zname uz par desitek let. Ale misto aby se aplikovali a zdokonalovali se deje neco jineho - velke korporace skoupi patenty a sup s nima do trezoru. Tim se odstavi konkurence (lepsi a levnejsi) a vydelava se vesele dal... Setreni zdroju jde bokem, hlavne rychle vydelat co nejvic sedmicek vina :-D

Presne tak.. Nezpochybnuji vinu Zelenych Khmeru, ale ten problem je mnohem rozsahlejsi a to napric vsemi kontinenty a to je clovek jako takovy.. Tedy i ja napr. Je nas tu moc, vse ovlada jen honba za penezi, mocnym nestaci vlastnit miliony, milardy a snad i biliony pokud to pujde.. Prachy jsou propojeny i s bioaditivy, zas je to pro nekoho kseft a ekoterorista si mne ruce, jak pomohl ekologii.. Ale to jen ten "dole".. Ten hloupej zmanipulivanej pesak, kdezto jeho "sef" uz z toho neco ma, ze.. To funguje stejne u darmozroutskych "humanistickych", zaclenovacich a vsemocnych jinych "prospesnych" instituci.. Ale to uz psala moc dobre Auri. (slo o Afriku) Abych se k tomu dostal, nase planeta neni proste schopna tohle "harvestrovani" zdroju ustat, ani nas konzumni styl zivota do nekonecna.. Fauna a flora je schopna (a moc dobre) zit a prosperovat bez Hommo sapiens, ale Hommo sapiens bez nich ne a to by si méi vsichni kurva uvedomit... Pak uz nikoho nebude zajimat naka krize a ochrana lidskych prav, kdyz nebude co zrat a pit..

Ponechám stranou co pravda je a co ne. Přijde mi ale, že není na škodu postrašit společnost problémem, který třeba není tak zásadní a třeba se na něm člověk natolik nepodílí, protože to může alespoň minimálně pozměnit její chování. Ono pokud by byl ten problém tak zásadní, jak je často prezentován, stejně se v téhle sobecké ignoranci pokračuje dál. Jak by to teprve vypadalo kdyby se řeklo, že je vše v pořádku.

musim souhlasit s Michalem, mimo NP se v urcitych oblastech lesu nedockate... pokud lesem nebudem myslet olejovy plantaze. Aspon, co se teda tyce casti Sabah, ale i tak se na jihu daji najit lesy i mimo NP a jiny chraneny oblasti (ale uz tech oblasti moc neni), ale take se v tech castech casto daji potkat kamiony nalozeny drevem...

Přesně tak, je k zamyšlení, kolik je na území čr původního lesa. Nemusíme chodit až na Borneo. Kapitalismus smete vše.
Nenaděláme s tím nic. Musíme se smířit s ůlohou člověka- a tou je přeměna krajiny. Nevěřím, že se lidská rasa jednoduše vymkla z pod kontroly, jakmile dokonáme,splníme "náš úkol", budeme velice rychle smeteni, viz. Japonsko, Thajsko apod.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru