Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Soud zrušil výjimku pro zásah do biotopů na trase R55

Městský soud v Praze zrušil výjimku pro zásah do biotopů šesti zvláště chráněných druhů živočichů v plánované trase rychlostní silnice R55 mezi Babicemi a Starým Městem na Uherskohradišťsku. Vyhověl tak žalobě ekologické organizace Děti Země, která o výsledku soudního sporu informovala v tiskové zprávě. Hlavním důvodem pro zrušení rozhodnutí ministerstva životního prostředí bylo nekvalitní biologické hodnocení a chybějící migrační studie.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
:-/ uz me to fakt s*r*. Blbi urednici nejsou schopny delat svoji praci tak, aby se tyhle priblbla ne…
bahno 01.01.2013 09:33
bahno
Chranenych druhu je dost, ale nejdrive bych seskrtal blbce.. Kdyby si vic cetl, mozna by si mel troc…
AbE 02.01.2013 21:21
AbE
1) jj, seskrtat blbce, to by se libilo kazdymu. 2) Dost pochybuju, ze toho prectes tolik co ja, svou…
bahno 03.01.2013 09:46
bahno
Ochrana přírody v ČR stojí za prd - s tím souhlasím, a těžební "Národní park" Šumava budiž mi svědke… poslední
AbE 06.01.2013 19:20
AbE

:-/ uz me to fakt s*r*. Blbi urednici nejsou schopny delat svoji praci tak, aby se tyhle priblbla nechytala.

A deti zeme me taky...

šlo o zásah do biotopu šesti vzácných živočichů - tří druhů žab, jednoho netopýra, ještěrky obecné a krahujce obecného.

V tyhle zemi neni hektar, na kterym by neco chranenyho nezilo - je na case udelat drsny seskrtani chranenejch druhu.

1) jj, seskrtat blbce, to by se libilo kazdymu.
2) Dost pochybuju, ze toho prectes tolik co ja, svou zavislosti na cteni jsem povestnej.
3) Svuj pisemny projev hodnotit nedovedu.
4) Za svym nazorem na nesmyslnost ochrany prirody, tak jak je postavena v CR, si stojim. Uvitam argumenty proti.
5) Za svym nazorem, ze Deti zeme jsou spolek dementu si taky stojim. Stejne jako zeleny chcanky. A jako vetsina ekologickych organizaci, minimalne tech co jsou medialne videt. Cest vyjimkam.
K bodu 4, pac ten je asi zasadni:
Vice nez 99% CR je kulturni krajina. Puvodni divocina se tu prakticky nevyskytuje, kazdej kousek je clovekem ovlivnenej. Navrat k puvodnimu stavu je nemoznej a navic, prakticky nikdo si ho nepreje.
V seznamu chranenejch rostlin a zivocichu je nemalo druhu, jejichz ochrana je sporna. Abych nepindal, uvedu par prikladu:
Ostruzinik moruska - postglacialni relikt, kterej se tu zuby nehty drzi. Stejne tu vyhyne(pokud neprijde nova doba ledova) - mistni podminky mu proste neprejou, na to je tu prilis teplo. Ale nikoho to nemusi mrzet, ve skandinavii roste jak u nas maliny.
Velevrub malirsky - skeble, co byla vzacna, kdyz reky vypadaly jako stoky. Po 89 a vyraznym zlepseni kvality vod je z ni hojny druh, ktery se vyskytuje prakticky vsude kde to pripada v uvahu(a na par mistech kde by se podle biologu ani vyskytovat nemel). Univerzalni zaklinadlo pseudoekologu proti zasahum do ricniho koryta.
Jezek(oba druhy) - Vicemene bezny. Ochrana ho proti prejeti autem neochrani, ztratou biotopu zasadne netrpi(naopak pronika do mest), poptavka po jezcim mase prakticky neexistuje. Proc je pak chranenej?
A mohl bych pokracovat.

Ochrana přírody v ČR stojí za prd - s tím souhlasím, a těžební "Národní park" Šumava budiž mi svědkem..

vzhledem k tomu, že jsem byl přes 15 let členem ČSOP (kvůli debilním rozhodnutím představenstva u nás jsem odešel), vím, že na dvacet dobrých lidí stačí jeden hňup na úřadu a je hotovo. Rozhodně se nezastávám organizací jako Děti země - jen mi přijde tak ostrá kritika toho, že se někde zabránilo výjimce z něčeho, na čem se před tím lidi dohodli, celkem fajn.. Moc přírody tu nemáme, to je pravda - obzvlášť té "divoké".. to ale neznamená, že to tu musíme všechno dojebat uplně. Ekologické organizace, kterým jde o ochranu "čehosi" za každou cenu beru jako protiváhu dnešních kapitalistických společností, které mají na prvním místě zisk a na druhém místě peníze. Samozřejmě občas dojde ke kolizím mezi stranami - v tom případě většinou rozhoduje soud, takže bych nenadávál organizacím, ale blbým zákonům..

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru