loading...
Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Rath ať si radši nechá zregulovat koncovku:-D Bude to ve Valdicích potřebovat:-D Měl být okamžitě zb…
Leamington 02.02.2013 13:31
Leamington
Tak tam má na to vymýšlení blbin dost času... Jinak když by se mělo neco zakazovat tak ti malí hajz…
Tekumseh 02.02.2013 14:55
Tekumseh
Jenže i toto je jen o výchově... Můžeš narazit na dogu, která bude vyjíždět stejně jako ta čivava na…
Taria 02.02.2013 16:07
Taria
Co to placas ty znalce? Jaky bojovy plemeno? Nic takovy neexistuje. Dal si taky napred precti statis…
pitbul 02.02.2013 18:59
pitbul
Zajímavé, beru na vědomí... Ale, ukaž mi případ, kdy čivava zabila člověka? Kor v poslední době v ČR…
Taria 02.02.2013 20:30
Taria
Určitě víc jak 90% žijících jedinců (psů), kteří jsou řazeny mezi ty ,,tzv.bojová plemena" během své…
Vladěk 03.02.2013 09:28
Vladěk
Tak pro omezení také zas tak nejsem právě kvůli těm zodpovědným. Ale jak poznáme, kdy ten chovatel t…
Taria 03.02.2013 10:07
Taria
Pokuta??? A jsme u toho. To je trest? ...za ublížení na zdraví? Já si myslím, že by mělo následovat…
Vladěk 03.02.2013 10:29
Vladěk
S tím s tebou souhlasím do posledního puntíku, ale přesto, jak říkáš, blbci zůstanou. A s tresty to…
Taria 03.02.2013 10:54
Taria
Většinu napadení si lidi způsobí sami tím že neví jak se k takovýmu zvířeti chovat (proč po tobě ten…
Tekumseh 03.02.2013 15:49
Tekumseh
Když čtu o zpřísnění pravidel pro majitele velkých bojových plemen, tak nevím zda začít zabíjet nebo…
Epanterias 03.02.2013 20:54
Epanterias
Taky se hlasim. I kdyz priznam, ze termin "bojovy pes" , taky obcas pouzivam. Holt vsudepritomna mas…
Radar14 04.02.2013 23:33
Radar14
I kdyz priznam, ze termin "bojovy pes" , taky obcas pouzivam. Já jsem před nějakým časem upgradoval…
Georgij Gadjukin 05.02.2013 07:44
Georgij Gadjukin
já používám termín bojový pes pro psy co se bojí a taky termín válečný pes. Borďáci byli původně vál…
Aurifer 06.02.2013 10:34
Aurifer
Jinak souhlas s Epanteriasem, má (ostatně jako vždy) recht. Tak je to jasné. Epanterias je Bůh. A A…
Freya 13.02.2013 13:14
Freya
Epanterias není bůh, ale nezaplácává veřejná fora svýma zcestnýma doměnkama založenýma na 00 chovate… poslední
Aurifer. 13.02.2013 13:54
Aurifer.

Tak tam má na to vymýšlení blbin dost času...

Jinak když by se mělo neco zakazovat tak ti malí hajzli co nejsou ani po kotníky. Doma máme jak velkýho psa(černý teriér, vyšlechtěnej pes pro vojenský účely)tak ségra má maltézáka a jediný problémy sou s ním. Všichni velcí psi sou odpřirody naučení že aby se kvůli nečemu tak vzrušovali aby se zvedli, tak to musí byt provokace. Navíc ti velcí se dají aj mnohem lehčejc vycvyčit. Hlavně je to tím, že si nemůžete dovolit aby třeba doga po nekym napotkání vyjížděla jak čivava.

Jenže i toto je jen o výchově... Můžeš narazit na dogu, která bude vyjíždět stejně jako ta čivava na vše, co se pohne a zas na čivavu, která je kliďas a je jí vše u zadku... Záleží také na pánovi, jak svého psa vychová a když jej vychová špatně, pak se nemáme divit, že je tolik napadení právě od těchto bojových plemen. Když není pevná ruka, pes prostě zdivočí a neštěstí je na světě. Kor dnes, kdy si takového psa může pomalu pořídit i dítě...

Co to placas ty znalce? Jaky bojovy plemeno? Nic takovy neexistuje. Dal si taky napred precti statistiky napadeni plemenama psu. To vedou jezevcici, kokrspanele, vlcaci apod., zadni tzv. bojovi psi. Je mne zle z lidi, co tohle pisou, protoze o tom casto nic nevi, ale ty se delas, ze neco vis a vis stejny kulovy, jako ten novinar, ktery o tom pise. A to je jeste horsi.

Zajímavé, beru na vědomí... Ale, ukaž mi případ, kdy čivava zabila člověka? Kor v poslední době v ČR? A taky jsem se zmiňovala, že chování psa se odvíjí i od vychování pána. Pán bez pevné ruky psa nevychová a pak to dopadá tak, jak to dopadá, napadení lidí, pokousání, úmrtí a je jedno, zda to bylo bojový plemeno či kříženec či nějakej malej ratlík.

Určitě víc jak 90% žijících jedinců (psů), kteří jsou řazeny mezi ty ,,tzv.bojová plemena" během svého života člověka nikterak vážně nezraní ani nezabijí. Těch několik málo % blbů, kteří si neumějí ohlídat svého psa by měli být hnáni k osobní odpovědnosti, protože obecný zákaz, nebo regulace chovu těhle psů bude postihovat a obtěžovat především ty zodpovědné.
Tresty pro majitele psů kteří tu způsobí někomu nějakou újmu na zdraví jsou tu směšný.

Pokuta??? A jsme u toho. To je trest? ...za ublížení na zdraví?
Já si myslím, že by mělo následovat krom hrazení bolestného (dle následků), i trest v podobě hrozby kriminálu (minimálně podmíněně, a v případě zabití člověka psem a za určitých okolností - i na tvrdo). Prostě, každý musí nést zodpovědnost za svého psa do důsledků!
Obráceně, nejsem naivní. I při hrozbě trestu se najdou blbci, který neodradí ani trest. Ty ale vždy budou na všechny nastavená pravidla srát.
Je to jako i v jiných lidských činnostech. Je zakázáno jezdit autem pod vlivem alkoholu, a přesto někteří za volant usednou. Prostě určité % nezodpovědných blbců se vždycky najde. Pořád ale platí, že by každý měl nést zodpovědnost za své konání. A tomu by měly odpovídat i tresty.

Většinu napadení si lidi způsobí sami tím že neví jak se k takovýmu zvířeti chovat (proč po tobě ten pes tak vyjel? Já sem se mu jen tak podíval do očí....) Mělo by se první zjišťovat co udělal napadenej protože za to v 90% případů může sám tím že je blbej, ale na to se nikdy nemyslí že by to mohlo byt jinak než že pes je krvelačná bestie vraždící bezbraný lidi.

Když čtu o zpřísnění pravidel pro majitele velkých bojových plemen, tak nevím zda začít zabíjet nebo se šíleně smát. Nedávno jsme se přesvědčili u mistra Marcela aka chovatele jedáků a smrtelně nebezpečných písmenkovek prolézajících hajzlem, futrama, ventilačkou a stupačkama (berte nadsazeně), že papíry nikdy nic neřeší. Ano, tak jak neřeší nic zbrojní pas, řidičský průkaz, dokonce ani psychologické testy, tak nic neřeší žádná povolení, absolvování výcviku ani testy.
A psát k tomu, co bylo vyřčeno milionkrát nemá smysl nic víc než zopakovat, že je TŘEBA JEN DODRŽOVAT ZÁKONY A TRESTAT, RESP. VÉST K ZODPOVĚDNOSTI. I ta prťavá čivava dokáže zhyzdit dítěti obličej, jezevčík, pekinéz.. (vlastní zkušenost z rodiny atd.).
Kdykoliv se vytáhne problematika bojového plemene, kdykoliv se v nějakém státě objeví "seznam smrtících plemen", během následujícího půl roku dokáže 8 jiných, do té doby bezpečných plemen, že se na to mají zákonodárci vysrat. Nedávno to dokázal Jack Russel, jemuž se donedávna neevidoval žádný případ úmrtí. Mno tak už ho tam máme. Čím to moudří lidé, dělící psy na bezpečné a nebezpečné, že se z ovečky stal vlk? Je snad Russel velké plemeno? Není. Je to snad bojové plemeno? Není.
Lidé se musí probrat, uvědomit si, že se nedá dát ruka do ohně za žádného psa a že pes se chová jen tak, jak je mu dovoleno, co se mu toleruje a že kam až může zajít je čistě na jeho majiteli. Takže se vracím ke CAPSU, kterým jsem psal nahoře.
Jak bylo nahoře psáno, statistika - mimochodem byla svého času na stránkách SVS - hovořila jasně i v době největšího boomu pitbulů nebo spíš rádobypitbulů, stafordů, amerických buldoků, bulterierů, press, cane corso, bordeauxských dog a dalších psů, které hlupáci, laici, a sousedi nazývají souhrnným názvem pitbull. Už tehdy jasně poukazovala na to, že jsou ubohý zlomek všech evidovaných případů, kdy došlo k ublížení na zdraví psem. Tehdy jasně dominovali ve 33% kříženci, v závěsu se 14% kokršpanělé (jejich moda už taky vzala za své), němečtí ovčáci a jejich bastardi lidově zvaní vlčáci (kteří nemají nic společného ani se sarloosany, ani s čsv), pak už se to dost třepilo a pak světě div se 1% na němž se tehdejší dobu podílelo ale 14 plemen (bulterier, pitbull, ast, akita, německá doga, dobrman, rotvajler atd.).
No tahle reakce byla asi zbytečná, za pár měsíců to zase někdo zvedne a zase budeme všichni psát to samé, ale tak říká se, že jaký pán takový pes a naopak. A moji psi by mi neodpustili nechat tohle téma bez boje..

Taky se hlasim. I kdyz priznam, ze termin "bojovy pes" , taky obcas pouzivam. Holt vsudepritomna masaz se pod
epsala i na me, i kdyz vim, ze zadna takova plemena nejsou. Vse je o vychove, mindracich a nerozumnych urednicch slysicich (zistne), na hlasy ovcanu, dotcenych propagandou.. Chtejici zakaz vseho, co jim media naserviruji a hodi se pochybnym lobby organizacim chtejici pod obezlickou "ochrany zvirat" nam vse vzit.. Nejen pejsky, ale plazy a nakonec vse exoticke.. Nehlede na dusledky, ze jejich puvodni biotop jiz neexistuje.. Zvracím..

Epanterias není bůh, ale nezaplácává veřejná fora svýma zcestnýma doměnkama založenýma na 00 chovatelských zkušenostech jako nějaká tarantel. A já nejsem ničí prorok, max. svůj vlastní ;-):-D

Víš co, jsou 4 typy lidí- jedni neco vědí a nechají si to pro sebe, protože je ty zklušenosti stály hromadu času a energie a proč by to měli zadarmo předávat někomu jinému. Ti nechodí na veřejná fóra. Druzí také něco vědí, ale jsou ochotní se o to podělit a když nevědí, tak jsou sticha. Třetí neví nic, ale jsou sticha. Ti nechodí na veřejná fora anebo ano, ale aby se něco dozvěděli. A čtvrtí také neví nic, ale jsou schopní vypustit do éteru neuvěřitelné množství bludů založených na jejich neznalosti, ale zato kupě zcestných doměnek. Takoví brouci pytlíci.
..milá tarantel, škoda, že se veřejná fóra nedají vystříkat insekticidem :-)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru

loading...