Předmět Autor Datum
Další protihadí propaganda.....hadi vyměšují kosti?
Hroznak 08.08.2013 11:36
Hroznak
Nejvíce se jich objevuje v národním parku Everglades, kam je zřejmě vypustili původní majitelé a kd…
Roker 08.08.2013 11:41
Roker
Tak to bych spíše přičítal "ztrátě v překladu". Jinak ale to zařízení byl velkochov jehož produkce b…
J.K. 08.08.2013 21:59
J.K.
A já čekam jak blbec, kdy taky narazim na nějakou v garáži a pořád nic. I užovka by mi zvedla náladu…
josefek1 08.08.2013 12:48
josefek1
Hlavně je ten článek dost nešťastně sepsaný. Neznalému by mohl nakukat, že je krajta jedák:-/. Nebo…
Smykač 08.08.2013 14:39
Smykač
Myslim si, že chovatelé hadů budou vždycky tak trochu "štvanci", protože neznalců, omezenců a tupců,…
Réza 08.08.2013 16:28
Réza
Ten zákaz hadů si myslím přijde v dost krátké době a přispíváte si k tomu prostě sami, podívejte se…
Frito 08.08.2013 16:34
Frito
A to, že si někde nějakej magor pořídí kobru bez toho, aniž by s tím měl zkušenosti, to je můj probl…
Réza 08.08.2013 16:46
Réza
Tak Tvůj problém to samozřejmě není. Ale alibismus politiků, kteří rozhodují o zákonech je trošku ji…
Frito 08.08.2013 17:12
Frito
No ona teraristika se jiz stala masovou zalezitosti. Staci jit na vetsi burzy.. Lobby by se take nas…
Radar14 08.08.2013 18:12
Radar14
Hypoteticky si trochu protiřečíte, furt fňukáte, že Vás nikdo nechápe (což jako ano, na novinkách ne…
Krutopřísnice brčálo 09.08.2013 07:26
Krutopřísnice brčálo
Ach jo, proč já nikdy ve svý kůlně nenajdu žádnou viridisku, spilotu, reticulatu ani tmavku? :-( A v… poslední
Scarecrow 17.08.2013 10:52
Scarecrow

Nejvíce se jich objevuje v národním parku Everglades, kam je zřejmě vypustili původní majitelé a kde se nekontrolovaně množí. Vědci se také domnívají, že může jít o jeden z dlouhodobých následků hurikánu Andrew v roce 1992, který zpustošil i obchody se zvířaty a terária vystavující plazy. Přeživší utečenci tu pak našli ideální místo k životu.

A masážička pokračuje :-D O hurikánem zničeném výzkumném zařízení a jeho skleníku se stovkami krajt ani slovo. Tak jistě, ono vypuštění "domácích mazlíčků" a zničené obchody pro teraristy se pravda hodí lépe a lépe to tříbí emoce ]:(

Tak to bych spíše přičítal "ztrátě v překladu". Jinak ale to zařízení byl velkochov jehož produkce byla určena pro potřeby teraristů. Ono by stejně znělo hůř to, že by krajty utekly z výzkumného zařízení, bůh ví jak by pak mohly být zmutované a lidožravé.

Hlavně je ten článek dost nešťastně sepsaný. Neznalému by mohl nakukat, že je krajta jedák:-/. Nebo si to autor článku opravdu myslel?

"Okamžitě svůj nález ohlásili policii a hasičskému záchrannému sboru, který podobné případy řeší se speciálním týmem (Venom Response Team). Ten je schopen zvíře odchytit a současně je schopný zajistit okamžitý lékařský zásah v případě zranění jedovatým živočichem. Provozují také banku s potřebnými protijedy, určenou pro potřeby veřejnosti. Podobné případy totiž na Floridě nejsou v posledních letech žádnou výjimkou."

Myslim si, že chovatelé hadů budou vždycky tak trochu "štvanci", protože neznalců, omezenců a tupců, kterým je zatěžko se nad věcma trochu zamyslet, je nesrovnatelně víc...a had nežere ani salát, ani granule, což se lidem nezamlouvá. To už je takovej lidskej nihilismus - had=nebezpečný zvíře, povražděný sousedi, hadi ve stoupačkách a natažený vedle postele, poměřující si svojí nevinnou oběť...obávám se, že masa těhle hloupejch a omezenejch knedlíkářů, kteří znaj hady maximálně tak ze zoo (a samozřejmě od kamarádova kamaráda, kterej chová hady, ale musel je dát pryč, protože si začali měřit jeho děti...) si jednoho krásnýho dne vydupou zákaz, protože trpěj nějakou paranoidní představou z americkýho filmu a totální mediální kachny z pofidérních Novinek...
Ten článek psalo nějaký jelito...co si domyslelo mimo jiné například ty "kosterní pozůstatky" :D

Ten zákaz hadů si myslím přijde v dost krátké době a přispíváte si k tomu prostě sami, podívejte se na inzertní severy kolik jich je a za jaké peníze. Potom se k nim dostává čím dál více vůbec nevzdělaných o této problematice. Když koukám na ifaunu tak není problém sehnat kobry, zmije apod. Tudíž je otázka času než se taková zvířata dostanou do rukou kde nemají být a než se stane průšvih a potom se tu budou všichni strašně divit a obhajovat chov těchto plazů.

A to, že si někde nějakej magor pořídí kobru bez toho, aniž by s tím měl zkušenosti, to je můj problém? To je jako, kdyby nějakej blbec přejel dítě na přechodu a všem řidičům by kvůli tomu sebrali papíry. Řekně mi prosím, kolik znáte u nás případů úmrtí po uštknutí jedovatým hadem za posledních 20 let? Já vím o jednom a to byl starý pán po více, jak 50 uštknutí a několika mrtvicích. Víte, kolik se ročně zabije/zmrzačí lidí třeba po pádu z koně? To můžete rovnou zakázat třeba lyžovat...

Tak Tvůj problém to samozřejmě není. Ale alibismus politiků, kteří rozhodují o zákonech je trošku jinde. Myslím, že v Rakousku už na plazy zákon mají, ale úplně jistý si nejsem. Jinka zatímco jízdu v autě nebo na lyžích provozuje daleko více lidí než právě chovatelství plazů proto se na Vás nikdo nebude dívat. Kdyby jste ovšem žádali na způsobilost k provozu vozidla psychologické testy, trestní způsobilost, ověření že se nejedná o toxikomana či osobu závislou na alkoholu a podobné věci co by se týkaly ohrožení života dostali by se do sporu s lobbingem od autoškol, výrobců vozů, provozovatelů servisů což je trošku jiné kafe než pár maníků s hadicou ve skříni.

No ona teraristika se jiz stala masovou zalezitosti. Staci jit na vetsi burzy.. Lobby by se take naslo, v podobě hobby shopu, pet center a akváristik. A je mylne se domnívat, ze jde o par chovatelů s hadem ve skrini. Pac az prijde zakaz, zakon tak dopadne jako kladivo na všechny exoty.. Ne jen plazy. Pet ochranářǔm vadi doma vse. Snad jen kočky a hafani to mozna ústrojí, pokud nepůjde o "bojová" plemena, jak se rado užívá..

Hypoteticky si trochu protiřečíte, furt fňukáte, že Vás nikdo nechápe (což jako ano, na novinkách nechápou nikoho, to abych se šla oběsit už kvůli svému povolání)... na druhou stranu tvrdíte, že je to proto, že teraristou je dneska každý.

No, čím masovější, tím víc lidí má plazíky rádo, tím teoreticky silnější základna ne? Jasně, ty dopady ve smyslu toho, že stovky chameleonků a agam chcípou na nedostatek UVB nebo na hypervitaminózu kvůli nevědomosti lidí tu jsou a jsou strašný (ale o tom se tu nebavíme), ale ty lidi na druhou stranu budou zas spíš rozšiřovat nepanikařící základnu až zas někde vyleze užovka a počne pogrom, jelikož ta krvelačná bestie si dovolila se objevit zrovna vedle školky. A jak každej ví, z toho mohly bejt desítky mrtvejch dětí (což jako taky hraničí s nemocí, vidět všude mrtvý děti jako to dělaj novinkáři).

No, nechci trollit, spíš podnět do diskuze, že teoreticky byste mohli asi bejt i rádi, že se to trochu profanuje a že už se třeba lidi tak hadů nebojej. V tomhle se mi líbil přístup Zeluca, kterej nechal třeba malýho kluka pohladit hroznýše na burze - no z toho už asi hysterickej jedinec s nočníma můrama o slizkejch chapadlech šílených jedovatých krajt nevyroste, vědomost obvykle poráží strach. A ten kluk si při myšlence na hada spíš vzpomene na toho roztomilýho hroznu co potkal.

Ach jo, proč já nikdy ve svý kůlně nenajdu žádnou viridisku, spilotu, reticulatu ani tmavku? :-( A v americe (podle novin :-D:-D ) už ji někde našel každej, každýmu sežrala kočku a 2 děti po tom, co se vyplazila několik pater po stoupačce a nakonec vyse*e kosti... To je asi novej světovej fenomén, mě nikdy žádnej had kosti nevyloučil! :-D Asi se stěhuju na Floridu plnit terárka :-D:-D

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru