Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Novinky ze světa zákazů EU - skokani volští a želvy nádherné

Tohle jsou smíchané dvě věco dohromady.
To nejsou namíchané dvě věci dohromady, psal jsem je odděleně. Měl jste to pochopit jako dvě naprosto rozdílná sdělení;-)

Já to nechápu, to se má raději přestat se stavěním zábran a přenášením obojživelníků (třeba i hygieničtějšími způsoby)? Toto přeci není příčina.
Já jsem na tohle nepřišel, jen cituji, odkaz tam ostatně máte. Ani mě to ve snu nenapadlo, že něco takového je možné, byť to zní logicky. Příčina to není, ale tu už asi nemá cenu řešit. Nebo myslíte, že pokud teď zakážete axolotly, xenopusky, catesbeiany, cynopsy a další, že to z přírody zmizí? Račí mor taky už nezmizí se zákazem chovu O.limosus a dalších.

Kdo si vezme na odpovědnost ty další stovky invazních druhů, že něco nezpůsobí? Prostě je to potenciální risk a argumentovat tím, že některé dřívejší invazní druhy vlastně nic moc nezpůsobily nebo jsou (relativně a zatím) "prospěšné", takže ty ostatní necháme být, protože třeba to zase vyjde...
Souhlas, ale tohle nikdy nezajistíte. Holt jedině zákaz chovu všeho, zakázat dovoz potravin, ovoce, zeleniny, stavebního materiálu, pitné vody, zakázat cestování atd.. Už jsem to tu psal v jiném vlákně, že známého kolegyně si letos z cesty na Srí Lanku dotáhla nějakou žábu. Není teraristka, nezajímá jí to a jak žábu objevila, vyhodila ji z okna. Co když má ta žába něco horšího než chytridiomykozu? Je léto, teplo, bezpečně měsíc dva venku přežije. Jak byste chtěl bránit tomuhle??? To je prostě daň za globalizaci. Tohle prostě nijak omezit nejde. Jasně, zakázat všechno všem, necestovat, nevozit sem nic, aby sem prostě nic nemohlo přijet a rozšířit se atd.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality