Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem B. dendrophila

nechal jsem se "unést" a objednal jsem 10ks z Indonesie.2ks byly bíločerné a 8ks žlutočerné. Asi měsíc sem je měl v boxech a některé společně a nakonec je dal všechny společně. 2ks padly na dýchací potíže asi během 1měsíce,a jeden zrovna dnes. Samy nežraly do ted a tak jsem je musel natláčet násilím!:-( což byla řádná fuška, protože mají pevné ploché břicho a tudíš asi po cca 15cm už není kontrola nad potláčením potravy..Navíc mi začly některé blít. Ty právě padly. Protože mi jedna chovatelka drží B. nasicornisky a já neměl peníze, nabídl jsem jí pár jako "doplatek". Z toho důvodu jsem si nechal osondovat všechny zbylé boigy až asi před týdnem. Jaké bylo zklamání, když jsme zjistili 6,2! Hold hoši v Indonésii asi vědí co dělají..Poslal jsem jí tedy 2 nejhezčí samce z těch menších..
Měl jsem však štěstí v neštěstí a právě od obou samic mám v líhni 11ks vajec! 3ks od bíločerné a 8ks od žlutočerné. Dle snůžky jsem odhadoval, že patří nejsilnějšímu kusu, ale to je zrovna samec a tudíš se ani nechce věřit že patří drobné samici. Nutno dodat, že jsou také oproti oněm třem ks od bíločerné(také statný kus) daleko drobnější. Nyní vím že, žere jistě sám jen nejsilnější samec a ostatní jsem nepřiztihl. Nicméně už nehodlám trápit je ani sebe a nechávám je svému osudu-tedy potravu předkládám na noc dolů na dno terária a která bude chtít přežít, ta si veme, jako onen samec..Vyzkoušel jsem už všechno ale potravou to není ale zřejmě tedy stresem. Nyní mám tedy 3,2 a to ještě očekávám, že jeden "dýchavičný" samec také zřejmě padne. Nadějí jsou mi tedy vajíčka v líhni, která mají před sebou ještě asi 2 měsíce cesty, takže uvidíme. Zatím se drží a jsem zvědav, co z nich bude. to platí i o zbylé skupině, zda se ještě někdy dočkám od nich odchovu. Miinimálně 1,2 jsou zatím krásné silné kusy.
S tím sondováním by to mělo být docela v poho. Pohl. dimorfismus je patrný už od pohledu. Pokud má přechod z kloaky na ocas plynulý a je tenký a dlouhý, tak je to samec. Pokud je kratší a

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny