Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pochlubte se - želvy

Tak jak je máš doma už rok zaběhnutý tak snad vše OK, k papírům si schovávej i účtenky a nejlépe platby přes účet nebo vklady na účet když to jde, tam si myslím, že je dohledatelný původ zvířat a koupě v dobré víře přinejhorším, ale zase na druhou stranu, kdo to tak z normálních lidí běžně dělá...

U želv vůbec páření neber jako oplodnění a vytvoření vajec. U želv se to řídí prostředím, ve kterém se želvy vyskytují a místními změnami, jako např. jaro/léto/podzim/zima (délka svitu, teplota, vlhkost, potrava) nebo např. období deštů a období sucha. Dle těchto kritérií se u nich spouští věci, na základě kterých se začínají pářit a i utvářet vajíčka. Složitější, než ukecat samce at skočí na samici je u samice spustit reprodukční cyklus. Někdy se ale zase stane to, že samice ti klade plonkový vejce jedno za druhým a samec si taky neskočí.

Celkově bych ti ale pro chov doporučil minimálně 2 páry, z určitýho hlediska to je u želv jako u lidí. Taky nedáš každýmu a spárovat napoprvý chovný pár se ne vždycky podaří. Lepší když chováš 2 páry odděleně přes sítku apod tak, at o sobě ty zvířata ví a budeš samcům střídat samice, taky většinou docílíš větší atraktivity samic a snažšímu spáření... A když už ti něco umře, nejde ti do kytek komplet chov danýho druhu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny