Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zimovat želvu nádhernou?

Prosím o radu. Již několik let mám želvu Nádhernou a nikdy jsem ji nezimoval. Pry by jsem mel, ale nevim jak na to. Od znameho, od ktereho jsem ji pred lety dostal jsem dostal informaci o tom, ze to nevadi a u zelv tohoto typu zazimovani nutne neni. Zelva ocividne nijak nestrada, ale s kazdym podzimem ve me opet zacina vrtat cervicek pochybnosti a tak doufam, ze mi snad nekdo odborne poradi. Rad bych se vsak na jare vyvaroval nalezu prazdneho krunyre a tak prosim o radu jen Ty, kteri se zelvami opravdu aktivne pracuji... ;-) Diky za info. Honza

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Taky nejsem nějaký odborník,ale tyhle želvy jakmile vyrostou,většinou přerostou terárko a lidi se ji…
Skyr 15.12.2010 14:56
Skyr
tak nádherňačky tu v přírodě v pohodě přežívají leta- soused má 2 želvy v rybníce u kachen řadu let,…
Aurifer 15.12.2010 15:56
Aurifer
Přesně tak, je to jen otázka času. Abychom nedopadli v něčem jako v Austrálii,kde se prakticky vše z… poslední
Skyr 15.12.2010 18:46
Skyr

Taky nejsem nějaký odborník,ale tyhle želvy jakmile vyrostou,většinou přerostou terárko a lidi se jich zbavují vypouštěním do volné přírody.Já ne,ale kamarád-terarista pozoroval takto vypuštěné želvy,které venku přezimovaly,
má jen hypotet.obavu, kdy se u nás aklimatizují natolik,že se snad začnou množit a možná se tak dočkáme nemilého překvapení.

tak nádherňačky tu v přírodě v pohodě přežívají leta- soused má 2 želvy v rybníce u kachen řadu let, někdo mu je tam kdysi vyhodil a želvy tam jsou spokojené. Soused už míň, protože mu už pár x vypustily rybník, když se hrabaly ve výpusti a podhrabaly prkna.

No a v Jablonecké přehradě byl párek nádherňaček taky poměrně dlouho, vždycky byly vidět už v dubnu a to tam je ještě pořádná kosa. Po nějaké době je myslím někdo chytil na udici, takže zkončily v útulku, ale taky tam přežívaly dlouho a to v Jablonci jsou zimy dlouhé a tvrdé. Ono teoreticky je tu chladno na inkubaci jejich vajec, ale je otázka, kdy se přizpůsoběj natolik, aby se tu i začaly líhnout.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru