Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krmení během svlíkaní

Ahoj.Chtěl bych se zeptat.Těd má probíhat krmení po 14dnec,ale včera jsem zjistil, že se u Krajty královské zakalily oči a zešedivěla,takže se bude brzo svlíkat.Mám i přesto ji nakrmit nebo počkat až se svlíkne.dik

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ono krmení u regiusek je to trochu odlišné od ostatních hroznýšů a krajt. Regiuska Ti bude baštit i…
Venca 11.01.2007 10:55
Venca
Trovhu ti budu oponovat, krmit hada dokud žere je kravina, mě regiusky vůbec pauzy nedělaj, krom dvo… nový
.. 11.01.2007 20:25
..
Ahoj. Moje KK má zrovna tak období,kdy přijímá v pohodě žrádlo i po 14 dnech (krmím ale spíše 1x za… nový
Hhippie 16.01.2007 09:04
Hhippie
svleka se mi chameleon jemensky vypada to divne dali sme ji najist a hned se zacala svlekat praskala… poslední
dominik 01.01.2008 11:41
dominik

Ono krmení u regiusek je to trochu odlišné od ostatních hroznýšů a krajt. Regiuska Ti bude baštit i několikrát do týdne a pak si udělá třeba čtyřměsíční pauzu. Takže dle mého názoru se nemusíš bát překrmování. Naopak pokud má období kdy přijímá potravu je asi lepší krmit intenzivně. A krmení v době svlékání je individuální. Má jedna samice, pokud je to v období kdy přijímá potravu baští i v době svlékání. Ona ani oči moc nepotřebuje, protože má termoreceptory a čich a to je při lovu pro ní důležitější než oči. V době svleku mně jedí i mladí E.c.c. Jinak naprosto souhlásím s názorem, že pokud nakrmíš o týden nebo dva později nic se neděje.
Venca

Trovhu ti budu oponovat, krmit hada dokud žere je kravina, mě regiusky vůbec pauzy nedělaj, krom dvou měsíců kdy jim dělam období klidu, ale to jak mám vyzkoušeno vklidu žerou taky a pokud bych je krmil trvale třeba každých 14 dní brzo by ty regiusky vypadali asi jako gabuny.
Jednou sem měl jednu z mích samic nemocnou - nachlazení a i po odeznění problémů nežrala skoro rok, přesněji řečeno 11 měsíců bez pár dní a zhubla jen cca o 150g z původních 1940g tedy na 1790g a nepoznal bys to. Takže tyhle hady raději krmit střídmě. Poznáš to především při rozmnožování, kdy ti přetloustlá samice nebude chtít zabřeznout, bude mít menší počet vajec, ale především brzy zemře.

Ahoj. Moje KK má zrovna tak období,kdy přijímá v pohodě žrádlo i po 14 dnech (krmím ale spíše 1x za 3 - 4 týdny), a naopak občas období "hladu", kdy nežere třeba 3 - 4 měsíce.. Během svlékání však nepřijímá potravu nikdy. Doporučuji tedy také počkat s krmením tak 4 dny po svlékání.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru