Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hadi

Dobrý den,
rád bych se informoval na co bych si měl dát pozor při koupi hada.Mohli by jste mi prosím poradít?
Děkuji

loading...
Předmět Autor Datum
Universální recepis neexistuje, ale.... Mno, primární je celkový stav hada. Lesk šupin (pokud by náh…
Georgij Gadjukin 17.01.2007 21:41
Georgij Gadjukin
Nazdar, díky za odpověď.Mám další dotaz. Mnoho jsem toho přečetl na internetu a v knihách, ale chci…
Horvi 18.01.2007 17:20
Horvi
Vis, na tohle se neda jednoznacne odpovedet. Mohu ti rici, ze drtiva vetsina hadu (obouch) te nepoko…
VH 18.01.2007 17:22
VH
Ahoj, pokusím se ti trochu odpovědět. Naprostá většina korálovek je klidná a nekousavá, ale bývají p…
krokodýl 18.01.2007 20:18
krokodýl
Pekne shrnuto, jen jak jsem psal, potkal jsem uz i kosave koralovky - proste, zalezi na kusu, ale je…
VH 19.01.2007 10:09
VH
užovka nádherná (Coelognathus /Elaphe/ helena) s tím Coelognathus jsi mě pěkně..... Tohle z huby ne…
Georgij Gadjukin 19.01.2007 11:33
Georgij Gadjukin
:-D Promiň, mě to taky z h... úst moc nejde, jen se snažím držet posledních změn a je fakt, že rod E…
krokodýl 19.01.2007 12:52
krokodýl
Nazdar lidové.Pravidelně jezdíme na burzy do Prahy,ale nelíbí se nám chování a přístup některých pro…
Horvi 21.01.2007 12:44
Horvi
I na burze jsou chovatelé, stačí obejít stoly a snadno poznáte, kteří jsou "masaři" (velké množství…
krokodýl 21.01.2007 14:00
krokodýl
Díky za rychlou odpověď.Já myslel,že někdo z vás pisatelů máte něco k nabídnutí.Ty fronty a tlačenic…
Horvi 21.01.2007 15:28
Horvi
protoze uziovek je moc a moc druhu a jsou mezi nima i pekne kousave potvory. Např česká užovka Coro…
SNAKE56 21.01.2007 19:59
SNAKE56
Skús inzerciu na www.ifauna.cz
ado 22.01.2007 10:33
ado
Ahoj mrkni třeba na mé stránky na sekci Odchovy,třeba Tě tam něco zaujme. www.eunectes.estranky.cz poslední
eunectes 18.10.2011 08:34
eunectes
Ahojte.. mám takový problém. Mám asi pěti měsíční užovku červenou kterou mám cca 3 týdny. Když jsem…
Eli665 17.10.2011 20:13
Eli665
Ano jestli pujdete do zverimexu a budete si chtit koupit hada a vy se zeptate co je to za pohlavi a…
niki 28.07.2009 13:35
niki

Universální recepis neexistuje, ale....
Mno, primární je celkový stav hada. Lesk šupin (pokud by náhodou nebyl svlíkací), jiskra v oku, chování - musí jevit zájem o dění kolem sebe. A taky bych docela dal na celkový dojem z prodávajícího. Zda se jen snaží prodat, nebo je schopen i poradit :puff:

Nazdar,
díky za odpověď.Mám další dotaz. Mnoho jsem toho přečetl na internetu a v knihách, ale chci se informovat u odborníků.
Který druh hada je pro začátečníka nejlepší? Mám zájem o korálovky a úžovky.Jsou korálovky stejně klidné jako úžovky? A jsou korálovky kousavé?
Díky

Vis, na tohle se neda jednoznacne odpovedet. Mohu ti rici, ze drtiva vetsina hadu (obouch) te nepokousa, ale u obou se vyskytnou vyjimky, ktere kousou. U guttat asi mene casto, IMHO. Tedy, predpokladam, ze myslis guttata, protoze uziovek je moc a moc druhu a jsou mezi nima i pekne kousave potvory. VH

Ahoj, pokusím se ti trochu odpovědět. Naprostá většina korálovek je klidná a nekousavá, ale bývají problematičtější na rozkrmení. Pokud si pořídíš větší rozkrmené mládě, nebývají s nimi žádné problémy. Z nejdostupnějších druhů bych ti doporučil korálovku pruhovanou (Lampropeltis getula) nebo k. sedlatou (L. triangulum), obě jsou u nás často množeny v několika pěkně zbarvených poddruzích a barevných formách. U užovek je to s kousavostí složitější, ale je zde výběr několika druhů, které jsou velmi mírné, dobře dostupné a snadno chovatelné. Jsou to tyto: užovka červená (Pantherophis /Elaphe/ guttatus), užovka dvouskvrnná (Elaphe bimaculata), užovka nádherná (Coelognathus /Elaphe/ helena) nebo užovka domácí (Boaedon /Lamprophis/ fuliginosus) a další.

:-D Promiň, mě to taky z h... úst moc nejde, jen se snažím držet posledních změn a je fakt, že rod Elaphe v původním pojetí zahrnoval až příliš různorodé druhy od živorodé E. rufodorsata (dnes tuším rod Oocatochus) přes výrazně arborikolní E. prasina a E. frenata (dnes společně s G. oxycephalum a G. jansenii řazené do r. Gonyosoma) až po severoamerické "velkooké" užovky E. subocularis, E. rosaliae (dnes r. Bogertophis) a E. flavirufa (dnes r. Pseudelaphe). Za jediné pravé Elaphe jsou dnes považovány E. sauromates (podle ní byl rod popsán), E. quatuorlineata, E. schrencki, E. anomala, E. climacophora, E. dione, E. bimaculata, E. davidi a E. carinata.

Nazdar lidové.Pravidelně jezdíme na burzy do Prahy,ale nelíbí se nám chování a přístup některých prodejců.Někde jsem četl,že se jim říká Masaři a docela s tim souhlasim.Když jsme se prodejce na něco zeptali,tak se na nás díval a mluvil jako s blbcema.Po této zkušenosti jsme si řekli ne.Proto by jsme chtěli koupit hady od chovatele, který nám dá i potřebné informace. Já mám zájem o L.getula a kamarád o Guttatu. Děkujeme za odpověď.

I na burze jsou chovatelé, stačí obejít stoly a snadno poznáte, kteří jsou "masaři" (velké množství kusů v jedné nádrži, hódně moc nádrží, spousta importů, odchovy drašší než u chovatelů), ale i mezi obchodníky jsou rozdíly a jsou mezi nimi slušní (pan Krchov, pan Jahoda, pan Bednář - fa. Python, Robert Javorský - Robimaus a další, nejmenovaní ať se nezlobí), ten přístup k zákazníkům je rozděluje. A bohužel ani chovatelé nejsou všichni stejní. Pokud s nimi hovoříte, tak ti slušní se vám většinou věnují a nebývá problém s různými dotazy. Včetně ponechání kontaktu atd.

Díky za rychlou odpověď.Já myslel,že někdo z vás pisatelů máte něco k nabídnutí.Ty fronty a tlačenice na burzách nejsou tak pohodlné.Ale stejně díky moc za námahu do nás vloženou.Radši se stokrát zeptám před koupí hada než potom plašit.díky a hodně úspěchů.Zdar

Ahojte.. mám takový problém. Mám asi pěti měsíční užovku červenou kterou mám cca 3 týdny. Když jsem jí dávala poprvé nažrat dala sem jí mrtvé holátko myši. Sežrala to v pohodě. Ale po dvou dnech to vyvrátila. Bylo to tím že se na ní chodili všichni podívat a celkem často jsme si jí brali do ruky. Potom jsem dostala radu že jí mám nechat být a dát jí nažrat zase za týden. Pak za týden jsem se jí pokoušela dát zase nažrat ale nechtěla to. Pak jsem zjistila že to bylo tím že se svlékala.. Dneska jsem se jí opět pokoušela dát myš ale nechce to sežrat..:-( Nevíte čím to je? A co bych asi měla udělat?

Ano jestli pujdete do zverimexu a budete si chtit koupit hada a vy se zeptate co je to za pohlavi a oni vam odpovi ze se to dozvi az bude velky hned z neho ven a co by jste chtel za hada?

Kdyztak napiste kdyby jste se chtel na neco zeptat, ale napiste na e-mail.:2jesterka@seznam.cz
NIKOL

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...