Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Alergie na plivačky?

Zdarec,
máte někdo větší zkušenost s plivajícíma kobrama? Mám doma párek Hemachatus haemachatus a párek Naja atra. Oba druhy jsou dost vzrušivé, plivat neváhají. Poslední dobou mám docela problém s očima - při krmení a čištění terárek mě pálí jak čert. To ale většinou kobry neplivou - jsou to poserové, takže když otevře terárko, maximálně se postaví, ale většinou zdrhají do úkrytu, vyjímečně se snaží kousnout. Vyndám je buď hákem nebo i s úkrytem, ale právě pak při sbírání exkrementů, mytí a čištění se zřejmě zvíří "prach" uschlého jedu a tomu přisuzuju problémy. Máte někdo podopbnou zkušenost?
Nutno podotknout, že u hemachátů je to podstatně silnější než u Nají...
Zatím se mi to jeví tak, že si buď pořídím nějakou celoobličejovou masku nebo se hemachátů a zřejmě i ater budu muset zbavit.
Alergii na jed plivaček popisuje např. už Haleš, já jsem po uštknutí v roce 97 byl nějaký (dost dlouhý) čas alergickej i na včelu a vosu, mám prostě strach abych si to nepřivodil zpátky, navíc oči mám jen jedny...
S pozdravem
Rockviper

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zjadi si na alergologii, ať ti udělájí testy na živočišný jedy, pak byhc se s nima domluvil, jestli… poslední
Uroboros 21.01.2007 18:06
Uroboros

Zjadi si na alergologii, ať ti udělájí testy na živočišný jedy, pak byhc se s nima domluvil, jestli by ti nenapsali něco na alergii, já brával Claritine a docal mi pomohl.
Jinak jed je všude ve vzduchu a to nejen v teráriu, ale v celé místnosti, takže pokud nemáš místnost na hady oddělenou a máš alergii, tak si jí pobytem v té místnosti zhoršuješ.
Jinak pokud masku, tak plynovou s nějakym účinym filtrem, aby se ti jed nedostával ani na sliznice.
Jak poslední variantu bych viděl prodej, ikdyž zdraví má člověk jen jedno, ale to se musíš rozhodnout ty.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru