Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Korálovka...

Lidičky mam dotaz, mam korálovku sedlatou (30cm), ale je strasne placha, neco podobneho uz jsem cetl, ale ta moje vzdy kdyz ji vezmu do ruk, tak me posere :-( , je to normalni??? Nebo bych ji mel nechat v klidu??? Chci at si zvykne... predem moc dik

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Souhlasim s Gadjukinem! Měl jsem taky koralovku a raději jsem ji "posunul" dále. Co takhle zkusit ně…
Šnek 01.02.2007 08:43
Šnek
Už mi pár korálovek rukama prošlo (i sedlatých) a nemohu souhlasit s tím, že jsou to nějací velcí pl… poslední
krokodýl 01.02.2007 13:04
krokodýl

Souhlasim s Gadjukinem! Měl jsem taky koralovku a raději jsem ji "posunul" dále. Co takhle zkusit něco většího a klidnějšího - třeba "Hodnýše domácího" (Hroznýš královský - Boa constrictor). Velký, klidný, mazlivý, efektní had. Určitě Tě nezklame!:puff:

Už mi pár korálovek rukama prošlo (i sedlatých) a nemohu souhlasit s tím, že jsou to nějací velcí plašani. S růstem se zklidní a mohu bez problému vzít do ruky, kterou chci. Naopak třeba u těch doporučovaných obsolet či hroznýšů se může spíš objevit nějaký kousavý jedinec. Samozřejmě, že povaha hada je individuální, ale nevím o vyloženě zlé korálovce. To že když pro ní sáhnu do terárka a ona se rozjede s úmyslem ruce uniknout, je naprosto přirozené, ale pokud už ji opatrně uchopíte a polovolně necháte prolézat rukama, je úplně stejný mazel jako spousta guttat nebo hrozňů. A mnohem lépe se manipuluje s plašanem korálovkou než plašanem hrozňou. Jinak se držím toho, že hadi nejsou na hraní, takže nevyhledávám druhy podle povahy, ale podle zajímavosti (pro mne).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru