Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem krmení

Jak často krmit gekončíka nočního? Mám je v práci a od pátku do neděle bývám mimo. Řeším prblém jestli do toho krmení tahat další osobu/což bych nerad/ nebo to půjde vyřešit jinak.:puff:

Předmět Autor Datum
Pravda, na ještěrky moc nejsem (na ty čtyřnohé), ale určitě se moc nebudu mýlit, když napíšu, že den…
Georgij Gadjukin 02.02.2007 17:22
Georgij Gadjukin
Děkuji za názor.Otázku ohledně krmení gekončíků nočních jsem položil, protože jsou docela velké rozd…
Erik 02.02.2007 18:23
Erik
Je to přesně tak, jak píšeš. Co si tak pamatuju z odchovů, tak jsme jim dávali potravu nepravidelně…
Kurt 02.02.2007 21:35
Kurt
Moučňáci nejsou dvakrát ideální dieta. Mláďata by měla dostávat zpočátku denně, max. obden, odrostlé…
krokodýl 03.02.2007 10:34
krokodýl
No jo, když ono je to asi 15 let a v té době nebyla dietetická kriteria potravy tak propracována. ;-…
Kurt 04.02.2007 17:18
Kurt
Lidi, opet klasickej problem - kouknete se, jak vypada vetsina chovanejch gekonciku? Burtici s burti…
VH 05.02.2007 07:15
VH
Děkuji, že jste se zapojili do otázky, kterou jsem položil minulý týden. Z Vašich odpovědí mi vyplyn…
Erik 05.02.2007 17:37
Erik
Dobrý den, potřebovala bych poradit s ještěrkovcem a s jeho krmením. Všude se píše, že se nemá ještě… poslední
AnetaVesela 02.08.2007 09:05
AnetaVesela

Pravda, na ještěrky moc nejsem (na ty čtyřnohé), ale určitě se moc nebudu mýlit, když napíšu, že den dva hladovky žádného ještěra nezabije. A eublefára určitě ne. V horách střední Ásie taky není každý den posvícení. Když bude mít vodu, určitě víkendy přežije. :puff:

Je to přesně tak, jak píšeš. Co si tak pamatuju z odchovů, tak jsme jim dávali potravu nepravidelně - to znamená, že jsme v pátek nakrmili (v půl třetí), vypadli a v pondělí nakrmili znova. ;-)
Nikdo z nich si nestěžoval, přecejen je důležitější voda. Možná taky trochu záleží na tom, čím krmíš - u nás dostávali "tučňáky" - to jsou vyžraní mouční červi ("tučnej moučňák") :-D
Nicméně 2 dny bez stravy by měli přečkat bez úhony.

Moučňáci nejsou dvakrát ideální dieta. Mláďata by měla dostávat zpočátku denně, max. obden, odrostlé mládě nebo dospělec obden až dvakrát týdně, záleží na období. Ale rozhodně "dorostencům" nebo dospělci bez problémů vydrží přez víkend. A spíš jim taková občasná hladovka vyhovuje a mají pak lepší apetit. Ještě k té potravě. Mouční červi jsou příliš tuční a poměrně těžko stravitelní a neměli by tvořit základ krmné dávky. Hlavně krmte rovnokřídlý hmyz (cvrčky, sarančata), případně občas švába nebo třeba pavouky. Moučňáky nebo Zophobase (peruánský červ) opravdu jen doplňkově (max. tak 10 až 15%). Občas je možné dát holátko, ale také jen jako doplňek. Všechen hmyz je třeba saturovat vitamíno-minerální směsí, především z důrazem na vysoký obsah vápníku.

Děkuji, že jste se zapojili do otázky, kterou jsem položil minulý týden. Z Vašich odpovědí mi vyplynulo, že pokud budu krmit gekončíky noční cvrčkama pondělí,středa a pátek, tak je nebudu týrat. Pokud s tímto závěrem někdo nesouhlasí, tak budu vděčen za Vaši poznámku.:puff:

Dobrý den, potřebovala bych poradit s ještěrkovcem a s jeho krmením. Všude se píše, že se nemá ještěrkovec krmit moc často, že mají sklony ke tloustnutí a tak by mě zajímalo...jak často ho teda krmit a kolik potravy by mu mělo stačit?
Ten můj je hodně vybíravý.....žere jen cvrčky a jablka a pak už skoro nic:-(( Nechce salát, ani víno a vařený bílek a ani jiné sladké ovoce. Psí konzervu jsem taky zkoušela dávat, ale taky mu moc nejela.
Tak mu dávám žrát 2-3x týdně a sežere kolem 20-25 cvrčků a tak půlku jablka za týden? Není to málo? Samozřejmě, že mu dávám i vitamíny.:-))
Jinak vypadá ještěrkovec spokojeně...prospívá, nehubne a je i pěkně barevný.
:-D;-)
Dík za odpověď a přeji hezký den a hezké prázdniny!;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru