Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vodní sklo

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli nemá někdo z vás zkušenosti z impregnací dřevěných terárií. Chtěl bych natřít spodní část terária z osb desek vodním sklem. Spíš jestli ono sklo není nějak zdravotně závadné, nebo jestli hadovi nějak nebude škodit. Děkuji

Předmět Autor Datum
Jak je to se zdravotní závadností vodního skla netuším, vzpomínám jen, že moje babička nakládala do…
Georgij Gadjukin 03.02.2007 17:24
Georgij Gadjukin
A nebo nechat uříznout a nalepit na dno přímo skleněnou tabuli a kolem stěn tak 10cm vysokej soklík…
para 03.02.2007 17:39
para
Ahoj, s impregnací přímo terárií zkušenost nemám,ale něčím snad přispět mohu. Vodní sklo je sodné a…
TEKA 03.02.2007 19:15
TEKA
Vodní sklo radši ne. Zajdi někam, kde se prodávají barvy/laky a vyber věc, která má na sobě výslovně… poslední
KArell 25.02.2007 11:37
KArell

Ahoj, s impregnací přímo terárií zkušenost nemám,ale něčím snad přispět mohu. Vodní sklo je sodné a draselné. Běžnější je to sodné, to asi také myslíš. Používá se pro ochranné a zpevňující nátěry především ve stavebnictví. Pro impregnaci papíru,látek....tím draselným se ochraňují třeba staré fresky. Působí kyselinovzdorně. Nebudu tě nudit odbornostma, nátěrem nic nepokazíš,ale určitě lepší bude nějaký eko nátěr. K dostání jsou dnes spousty kvalitních laků. Nech si poradit,jsou laky odolné proti vodě,kyselině,oděru,prostě co jen člověk žádá. Důraz bych kladl na kvalifikovanou prodejnu!! Prostě radit by ti měl odborník. Jinak sklem polepit dno, jak radil para asi taky lze,nicméně nutností by bylo stopro to utěsnit. Vlhkost mezi dnem z OSB desky a sklem by se ti tam dlouho držela a to nebude pro tu desku to nejlepší.A to přesto,že tyhle desky jsou vodostálé a vázané pojivem z umělé pryskyřice. Sami o sobě jsou ekologické a mají dokonce certifikát i na test úniku formaldehydu. A navíc desky označené jako OSB 3 jsou vyráběné přímo pro použití ve vlhkém prostředí. Tuším,že při teplotě 20°C se jedná o použití v prostředí které má 85% vlhkost. Samé odbornosti,promiň. Ale sám jsem udělal chybu a stonal mi had a nebylo mi do zpěvu.A co se týče toho soklu ze skla, tak jasně, že musí mít zbroušené hrany. A utěsnit to třeba silikonem. A znovu bacha. Není silikon jako silikon. Některý dodnes vykazujou spoustu obsahů škodlivin. Snad ti to nějak pomůže,s pozdravem Karel.

Vodní sklo radši ne.
Zajdi někam, kde se prodávají barvy/laky a vyber věc, která má na sobě výslovně napsané, že odpovídá podmínkám pro dětské hračky a styk s potravinami. Obvykle je to něco přírodního (upravený šelak), nebo na vodní bází (Balakryl Sportakryl).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru