Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pavouk - buldozer

Grammostola rosea, kterou máme cca 2 měsíce, a která se zatím chovala úplně nenápadně, začala strašně v teráriu hrabat.Hloubí obrovské jámy. Buldozer je patřičné přirovnání - už převrátila všechnu rašelinu naruby a dál v tom pokračuje.Jinak je úplně spokojená, normálně žere. Krmíme ji cca 2 -3 crvčky týdně, které vždy prakticky hned sežere. Nemůže mít třeba hlad a takto si hledat potravu? Ještě jeden drobně dotaz - existuje nějaký způsob, jak cvrčky, kterých mi v obchodě prodají cca 20 najednou, udržet při životě tak dlouho, abychom je stačili skrmit? Nevím, jestli se vzájemně zabíjejí nebo prostě normálně chcípnou. Krmíme je zelím, které bez problému a jako diví žerou.
Za odpověď děkuju.

Předmět Autor Datum
Pokud kupuješ dospělé cvrčky, tak ty většinou už moc dlouho nevydrží, lepší na delší "skladování" je…
krokodýl 05.02.2007 16:27
krokodýl
Toto chování je u sklípkanů naprosto běžné a gramostolky nejsou výjimkou, doslova si překopou chovat… poslední
carlos 06.02.2007 12:27
carlos

Pokud kupuješ dospělé cvrčky, tak ty většinou už moc dlouho nevydrží, lepší na delší "skladování" je koupit střední velikost. Cvrčci potřebují velmi suché prostředí a proto je musíte mít ve velmi větraných nebo zcela zezhora odkrytých nádobách. Mě se osvědčily tzv. faunaboxy (plastové nádobky se silně děrovaným víkem) nebo dostatečně vysoký plastový kýbl (pokud je nižší je třeba vytvořit pletivové víko). Nejlepší je celou nádobku postavit na terárium, aby stoupající teplo vysušovalo případné zbytky potravy nebo trus cvrčků. Pokud je u cvrčků příliš vlhko, napadají jim vzdušnice plísně a brzy umírají. Do nádobky dejte vrstvu proložek od vajec nebo namuchlaný silný papír a pod., aby měli cvrčci úkryt v případě svleku (u nedospělých). Jako krmení stačí psí nebo kočičí granule a místo napájení kousek jablka nebo lupenem čínského zelí, které denně nebo alespoň obden vyměňte. V létě můžete dávat místo zeleniny lupeny pampelišek.

Toto chování je u sklípkanů naprosto běžné a gramostolky nejsou výjimkou, doslova si překopou chovatelem krásně naaranžované terárium. V literatuře často doporučovaná miska s čistou vodou je buď převrácena nebo slouží jako shromaždiště výkalů či zbytků potravy. Co se týče potravy, tak nedám dopustit na šváby šedé N. cinerea, často doporučovaní jsou také B. dubia, kteří navíc nelozí po skle. Neustále zkrmuji potomky chovné skupiny, kterou jsem si pořídil někdy před 5 lety:-).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru