Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Trimeresurus trigonocephalus a Tropidolaemus wagleri

Zdravím krokodýla.Vím, že v druhové systematice jsi znalý. Takže, teď nevím jestli si děláš u této fotky srandu, nebo né.Zvíře na fotce je podobné jedné barevné formě juvenil.wagleráka. Ale tou hlavou si nejsem jist. To, ale jak udáváš: - Tropidolaemus hageni se mi zdá být divný.
1) Hageni je přeci rod Trimeresurus; popř.syn.: Parias. Nebo né???
2)Živé Trimeresurus hageni jsem nikdy neviděl, ale z fotek vím, že se jedná většinou o zvíře špinavě hnědozeleně zbarvené. Některé kusy mají řadu bělavých skvrn po obou bocích.Ale přesto; s trochou fantazie si dovedu představit, že takhle kontrastně čistě zbarvené může být mládě.
3)Rod Tropidolaemus má jen druhy: wagleri, a nebo huttoni. Nebo se pletu???Pokud je na tvém fotu Tropidolaemus huttoni, pak tohle zvíře jsem doposud nikdy neviděl ani na žádném fotu.Natož živé. Takže to posoudit nedokážu.
PS: Většinu druhů a forem zbarvení Trimeráků pravděpodobně zdaleka neznáme, takže právě podle fota lze těžko určovat příslušnost, k tomu kterému druhu.Ale tvé OZNAČENÍ tohoto zvířete jako Tropidolaemus hageni mi přinejmenším - mate. Čekám, že napíšeš co je to opravdu za zvíře. Pokud je toto zvíře z tvého chovu, pak gratuluji - opravdu pěkný kus.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny