loading...
Předmět Autor Datum
Určitě dej vědět jak to dopadlo. Každopádně (čistě pro přehlednost ;-) ) jsi mohla pokračovat v před…
Georgij Gadjukin 07.02.2007 13:38
Georgij Gadjukin
Tak to mi došlo, až když jsem to odeslala ;-)
Martina 07.02.2007 18:35
Martina
Takže, žádný cukerný roztoky nepomohly. Maximálně byl můj had ulepenej a lepilo se na něj všechno,če…
Martina 08.02.2007 20:37
Martina
On je ten veterinář občas nejjistější.;-)
krokodýl 08.02.2007 20:54
krokodýl
pokud se ti to někdy ještě stane stačí když vezmeš kousek bílé lékařské vazelíny a pomalu to tam zat…
hadalik 10.02.2007 08:46
hadalik
Zdravím. Za dobu co hady chovám (cca 22 let), se mi tenhle malér stal dvakrát. Jednou; to bylo u Lam…
Vladěk 10.02.2007 09:58
Vladěk
jednou se mě to stalo u 5leté samice užovky černé po extrémně tuhém výkalu, reponace olejíčkem mi po…
hadalik 10.02.2007 13:04
hadalik
Ahoj všichni,píši abych upřesnila některé věci. Asi je pravda,že čím víc informací o daném problému…
Martina 10.02.2007 18:55
Martina
muj hroznyš královský se nikdy do vody nevykadil vzdy mimo vodu a vse je ok takze to mohlo mit i jin… poslední
cherrynka 31.03.2007 14:01
cherrynka

Takže, žádný cukerný roztoky nepomohly. Maximálně byl můj had ulepenej a lepilo se na něj všechno,čeho se jen dotkl.Prostě jsme jeli k doktorovi a je po problému. Byla to tedy vážně vyhřezlá kloaka. Bylo to velký asi jako menší hrášek a doktor to vtlačil zpět. Řekl mi,že je to celkem běžný a že je to co se zákroku týká banalita. Polil to fyziologickým roztokem,vzal takovou tu štětičku co je do uší a tu máznul nějakou želatýnou. Pak to hadovi prostě strčil tou štětičkou zpět do zadku a bylo to. Nacpal to asi centimetr hluboko a píchnul mu antibiotika. Prej preventivně. Takže jsem ráda a děkuji všem. Ahoj Martina.

pokud se ti to někdy ještě stane stačí když vezmeš kousek bílé lékařské vazelíny a pomalu to tam zatlačíš třeba tou štětičkou, ale počítej s tím že se to bude opakovat. Zajímalo by mě jak je ten had starý a zda je to kluk nebo holka ?

Zdravím. Za dobu co hady chovám (cca 22 let), se mi tenhle malér stal dvakrát. Jednou; to bylo u Lampropeltis triangulum campbelli.Zde to proběhlo celkem bez problémů.Pomocí dětského olejíčku jsem vyhřezlou kloaku opatrně natlačil zpět, a zvíře do současnosti v pohodě.Podruhé se mi to stalo u dvouletého samce Vipera wagneri, kterému vyhřeznul hemipenis.Zde byly jakékoli snahy o zasunutí zpět úplně zbytečný. Po zasunutí vyhřezlého hemipenisu, vyhřeznul během několika minut znovu. Paradoxní je, že i s vyhřeznutým hemipenisem měl zájem o potravu (předem usmrcenou myšku).Tento samec wagnerky během několika dnů uhynul.Průběh byl až neočekáváně rychlý.Když jsem tehdy kontaktoval veterináře, který se o plazy zajímá, nebyl schopen odůvodnit proč k tomuto dochází. Ale ve svých zkušenostech se prý s tím již setkal vícekrát .V mém případě se jednalo o zvíře na první pohled jinak perfektní, které bylo zrovna odzimováváno.Zimoviště zde použité; bylo léty praxe osvědčené ammodytkama a kaznakovkama. Je možné, že by zde mohla být nějaká souvislost se zmíněným zimováním???Máte s tím někdo nějakou obdobnou zkušenost??? Zadavatelka tohoto tématu zde píše, že zvíře dostalo nakonec preventivně dávku antibiotik. Zde předpokládám, že prevencí je myšleno - kdyby náhodou došlo k nějaké drobné oděrce na vyřezlé části kloaky.A předpokládám, že zde bylo užito nějakých širokospektrých ATB. Setkal jsem se ale již i s názorem, že k vyhřeznutí dochází až právě jako následek bakteriologické infekce.Bylo by dobře když by zde lidi kterým se tohle u některých zvířat stalo,prezentovali svou zkušenost. Jsem přesvědčen, že je možné při porovnání více těchto případů dojít k nějakým souvislostem.

jednou se mě to stalo u 5leté samice užovky černé po extrémně tuhém výkalu, reponace olejíčkem mi pomohla tak na 2dny a znovu došlo k výhřezu, 3* jsem to takhle nechala reponovat a poté jsem přistoupila na operaci, kdy se samici se reponoval konečník a potom se zašil na 5dní nevstřebatelným šitím, samozřejmě musela být dostatečně vyprázdněná před zákrokem, a musela jsem ji pozorovat každý den, v případě zadržování trusu ba se steh musel povolit. Po 5 dnech se steh vyndal dala jsem ji měsíc a půl hladovku a pak začala krmit po malých dávkách a úplně v pohodě. Doteď jsem se u ní nesetkala s recidivou

Ahoj všichni,píši abych upřesnila některé věci. Asi je pravda,že čím víc informací o daném problému se tady objeví,tím lépe. Takže,k tomu vyhřeznutí došlo taky po extémně velkém a tvrdém výkalu. Jak to psala "hadalík" A hadovi je zhruba deset měsíců a pohlaví nevím. Velikost tak sedmdesát centimetrů. A ty ATB byly opravdu aplikovány jako prevence kdyby náhodou došlo k nějakému poranění té kloaky během té doby vyhřeznutí. Bohužel nevím jaká konkrétně to byla ATB. Kontrolovala jsem hada druhý den,dnes zase a je to vše zatím v pořádku. Jo a ještě něco. Bylo to poprvé co se ten had vykálel mimo nádrž s vodou, takže možná, že i to sehrálo nějakou roli.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...