Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krmení hada

Tak jsem tady včera i dnes pozorně pročítal vlákno "substrát". O tom, jak může had při krmení něco pozřít a vadí-li to,či nikoli. Projel jsem i ten odkaz na ifaunu a musím říct,že jsem se dověděl hodně zajímavého. Nicméně,nemám osobně tolik zkušeností abych nějakou konkrétní věc obhajoval,doporučoval či zatracoval. Chtěl bych však říct jinou věc. To,co psal Para o tom,že krmí mimo terárko se mi líbí. Hlavně pro ten důvod,že kořist zaneřádí hadovi bejvák. To je kolikrát fakt. Takže z tohoto důvodu jsem se rozhodl učinit totéž. Mám v terárku pod žárovkou velkej,placatej kamen a tam mi dává můj hroznýš najevo,že je třeba krmit. Sjede z větvě půlkou těla a "číhá". Už to má zmáknutý,trefí se vždy do termínu. Tak jsem ho dneska vzal,šoupnul jsem ho do vany a přihrál mu tam křečka. Tak pět minut jsem koukal jak si z něj křeček dělá prolejzačku a had se spíš snažil utíkat. Byl evidentně mimo z toho, kde je. Vrátil jsem ho do terárka,tam se po chvilce vrátil na svůj placák a šup mu tam toho křečka. Hotovo bylo ve vteřině! Tak co s tím? Zvykat ho na vanu ,nebo riskovat ,že pozře s potravou i trochu toho substrátu?? Krokodýl psal o rašelině která je OK ,tak ho asi nechám žrát "doma". P.S. Já používám ten lignocel a zatím dobrý.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jj, je jasný, že když má někdo 30 hadů jako třeba Krokodýl, tak si jen těžko představit, že všechny…
para 11.02.2007 20:35
para
Mám jich také 30 a krmím všechny mimo terárium. Samozřejmě ne druhy, u kterých to nejde, jako např.…
Jana 12.02.2007 10:48
Jana
Takže pěkná kolekce. Asi jde o zvyk. Někde mám v teráriu i trio a dá se jim to porozdělovat. Samozře…
krokodýl 12.02.2007 17:30
krokodýl
OK, nic se neděje. poslední
Jana 13.02.2007 07:30
Jana

Jj, je jasný, že když má někdo 30 hadů jako třeba Krokodýl, tak si jen těžko představit, že všechny ty hady bude krmit mimo terárium, navíc když to jsou nějaký nerudný potvůrky :x:...... to bych se na to taky vybodnul 8-).
Já mam jen tři hady, dvě krajty a hroznu a to jsou naprostý pohodáři, takže to s nimi praktikovat lze...........ale teď mě napadá jak to budu praktikovat s tmavkou až vyroste :?:.....::)::)::)

Mám jich také 30 a krmím všechny mimo terárium. Samozřejmě ne druhy, u kterých to nejde, jako např. ch. viridis, ale takové druhy nemám, teprve si je budu pořizovat. A navíc mám své hady v terárkách po dvou, takže o krmení v terárku a najednou, nemůže být ani řeč.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru