Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pár dotazů ohledně krajty královské

krokodýl- Ale POZOR, já se tu nesnažim nikomu vnutit, že štěpky jsou hadům jasně životu nebezpečné, nebo jsem snad někde napsal "VYHOĎ ŠTĚPKY JINAK TOHO HADA ZABIJEŠ" ?
Je to prostě na uvážení každého chovatele jaký substrát zvolí a mě se zdá nekorektní šířit nějakou poplašnou zprávu a nějak jí věrohodně nepodložit.

Když se ale rozhodnu nějak zatvrzele varovat před nebezpečím, jaké můžou třeba dřevěné štěpky představovat, klidně sem zatáhnu (ale pouze s jeho svolením) chovatele kterýmu had na zneprůchodnění trávícího traktu způsobené štěpkou uhynul a toto doložit i pitevní zprávou.

Jenže já to spíš vnímam jako nehodu která se prostě může stát a může to způsobit jakýkoliv substrát. Jen mě rozčiluje to démonizování lignocelu, páč osobně znam chovatele kteří na lignocelu dlouhodobě chovají a nikdo s ním neměl problém.

Myslím, že by bylo daleko korektnější, když někdo vznese dotaz jaký substrát by měl použít, prostě napsat svůj názor a zkušenosti a toto i zdůraznit a vyvarovat se nějakých ultimátních hlášek, toť vše ;-)

P.S. Mimochodem jak už kdysi Voakovec s Werichem zpívali v jedné písničce........ "Nikdo nic, nikdy nemá míti za definitivní"...........nebo tak nějak :-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny