Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chondropython viridis

Tak Vás zase všechny zdravím a dovoluji si, položit dotaz: máte krajty zelené, dejme tomu ARU, v teráriích i po dvou? Myšleno samozřejmě po dvou samicích? Či je bezpodmínečně nutné, co terárko, to jeden had? Rozměry terárka 60 cm šířka * 50 cm hloubka * 60 cm výška, by byly vyhovující? Dále bych se chtěla zeptat, zda jsou opravdu krajty zelené tak kousavé, jak se říká a náročné na chov. Všem, co mi odpoví, díky za radu. :)):)):))

Předmět Autor Datum
Ideální je chov po jednom, už kvůli krmení. Pokud jsem je měl po dvou, tak to moc dobrotu nedělalo,…
krokodýl 17.02.2007 17:54
krokodýl
Díky moc. Mám knihu, nebo lépe řečeno překlad "THE COMPLETE CHONDRO", kde je také spousta zajímavost…
Jana 17.02.2007 18:42
Jana
Dobrý den, nešlo by nějak od Vás zjískat ten překlad? Mám doma taky chondrouše a literatury neni nik…
python.unas 22.05.2009 23:18
python.unas
To si mu asi nelezl do terárka v noci,že :-) Já mu tam dát ruku večer za tmy, tak po mě hned vystart…
stanleyul 23.05.2009 19:36
stanleyul
Večer je to taky dravec ]:), ale večer jim tam snad ani nikdo neleze? Nebo jó? ;-) poslední
cvpavel 21.06.2009 22:39
cvpavel

Ideální je chov po jednom, už kvůli krmení. Pokud jsem je měl po dvou, tak to moc dobrotu nedělalo, ale ve větším teráriu to lze. Minimální rozměr pro dospělce je 60 x 50 x 60 cm, raději více, pro dvě nejlépe 100 x 60 x 60 cm. Opravdu kousavé jsou krajty formy Biak, u ostatních forem je to spíše individuální, ale přes den bývají v klidu, v noci (když aktivují) mohou občas vystartovat taky. Důležitou výbavou terária jsou vodorovně situované větve silné zhruba jako tělo hada v nejsilnějším místě. Terárium musí být dobře větrané, ale přitom musí být vyšší vzdušná vlhkost, kterou zajistíte denním rosením vhodného substrátu (rašeliník, rašelina, lignocel, štěpky atd.). Teploty jsou ideální 26 až 28 st., lokálně až 32. V noci jen s malým poklesem na asi 24 st. Problematičtější bývají mláďata pokud nepřijímají potravu, ale rozkrmená mláďata z odchovu jsou celkem dobří chovanci. Jediným problémem může být svlek při nedostatečné vlhkosti, krajty zelené mají velmi jemnou kůži, která snadno přischne.

Dobrý den, nešlo by nějak od Vás zjískat ten překlad? Mám doma taky chondrouše a literatury neni nikdy dost. Moje forma je aru a je to mazel. Po roce a půl zatím nejevil jedinou známku agrese.
S pozdravem Pavel python.unas@email.cz

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru