Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem dotaz ohledne chovu

Dobrý den máme hada s přítelkyní ,koupili jsme si malého hroznýše.Ale mam strach jestli se mu daří dobře celý den jen spí,teplotu má pod zdrojem tak okolo 35,a ve zbytku terária 23.ale byt je chladnější tak mu to takhle musime nechat i přez noc.Co mám dělat?a jak a čím mu máme regulovat teplotu přes noc a přes den?A jak často a kdy je ideální rosit ?Děkuji

Předmět Autor Datum
Ahoj. Had sa bežne nehýbe, moje veľhady sa pohnú, len keď momentálne hľadajú vhodnejšiu teplotu aleb…
ado 27.02.2007 19:50
ado
moc dekuju.Ja používám žárovku 60W a pak mám ze spoda terárka nalepenou takovou vyhřívací folii kter…
sliva 27.02.2007 20:28
sliva
Na noc stačí teplota okolo 20 až 22 st., takže vytápět v noci nemusíte (pokud nemáte extrémně studen… poslední
krokodýl 27.02.2007 21:26
krokodýl

Ahoj. Had sa bežne nehýbe, moje veľhady sa pohnú, len keď momentálne hľadajú vhodnejšiu teplotu alebo je čas na kŕmenie. Vačšinou sú na jednom mieste a to aj 14 dní v kuse. Aký zdroj tepla používaš? Na noc je vhodné max teplotu znížiť na 25-26°C. Ja svoje trocha porosím tak každý tretí deň - mám u nich vlhkomery a zhruba po troch dňoch im vlhkosť spadne pod 50%, po porosení postupne klesá zo 65% na zmienených 50%.

Na noc stačí teplota okolo 20 až 22 st., takže vytápět v noci nemusíte (pokud nemáte extrémně studený byt). Myslím, že je zbytečná i ta folie, žárovka stačí. Had si sám vybere potřebnou teplotu. Blížící se svlékání poznáte podle toho, že had má mléčně zakalené oči, když se pak oči odkalí, tak po pár dnech přijde svlek. V té době (zakalení až svlek) většina hadů nežere a bývají podrážděnější (přes zákal špatně vidí, proto jsou nedůtklivější). Rosení závisí na ventilaci, většinou stačí 2x až 3x týdně, v případě blížícího svleku udržujte alespoň část terária vlhčí, ideální je, když tam má misku s vodou, do které se vejde.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru