Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Polyuretanova pena-jedovate vypary?

Zdravim, mam takovy problem...V mistnosti se zviraty mam udelanou drevenou podlahu, z smrkovych desek nebo co to je...Kazdopadne, po okrajich u sten zustaly nyvelizacni spary, nebo jak se tomu nadava, ta je pochopitelne prekryta listou, ale i presto pod listou, mezi zdi a okrajem desky zustava mezirka, kam se obcas dostane nejakej ten cvrcek a obcas i hade:-/Sice se odtud dobre lovi, vim, ze je tam najdu, ale i tak to zneprijemnuje zivot, odsroubovavat porad dokola kdyz neco utece....Napadlo mne, vystrikam to polyuretanovou penou, necham chvili pracovat a pak zariznu a zalistuju. to by nebyl problem. Ale v mistnosti mam sklipkany, chameleony, leguany, hady, gekony, mimojine i kytky...Takze zde je moje hlavni otazka: Jsou vypary z tehle stavebni polyuretanove peny toxicke?Predpokladam, ze ano, takze dalsi otazka: POkud budu vetrat, nebude to stacit abych predesel nejakym problemum?
Diky za nazory, Red

Předmět Autor Datum
Tak nevím, jestli by jsi tou pěnou neudělal více škody než užitku. Docela se rozpíná a mohla by ti "… nový
carlos 28.02.2007 11:29
carlos
Carlosi, tmel by se asi hodil, ani by nemusel byt v barve podlahy, je to pod listou, ale je to trosk… nový
Redsnake 28.02.2007 11:43
Redsnake
Ahoj. Na jak dlouhou dobu si myslíš, že bude stačit vystěhovat zvířata? Já si myslím, že s těma výpa… nový
Vladěk 28.02.2007 11:58
Vladěk
Mno, pena tuhne 24 hodin, podle toho usuzuju, ze bude uvolnovat nejaky vypary taky ten den....plus m… nový
Redsnake 28.02.2007 12:13
Redsnake
Tak mam odmontovane listy a vyplnuju mezery penou, vetram, vetram, nejak agresivne to nesmrdi...Mno… nový
Redsnake 28.02.2007 13:31
Redsnake
Pěnu jsem už párkrát používal, a četl jsem nějaké technické specifikace. Pěna smrtdí jen chvilku po… nový
Brmboš 28.02.2007 14:30
Brmboš
mno mne jde o tu fazi "tuhnuti"....Ty mista, kudy by se teoereticky mohli dostat cvrci budu jeste tm… nový
Redsnake 28.02.2007 14:40
Redsnake
Spíš bych se bál o podlahu, než zvířata...Tatík s tim tmelil vysekanou díru okolo odpadu a jak to tu… nový
knoxville 28.02.2007 15:10
knoxville
Tak s tim nemam nejmensi problem.) Prebytky peny vypenili nahoru kde je uz jenom pekne seriznu a muz… nový
Redsnake 28.02.2007 15:35
Redsnake
no co vim,tak polyurethanovy peny se pouzivaji i jako pozadi do terarii...nam shodou okolnosti delal… nový
werca 05.04.2007 22:58
werca
Pěnu také používám na pozadí a zvířatům vůbec nevadí.Jenom bych se jí bál dát na tu podlahu.Jsem tru… nový
Melda 06.04.2007 19:07
Melda
delám si steny do terárií ze studnicní polyuretanové peny(zelená)je nejedovatá a muze i do pitné vod… poslední
zmiják 08.04.2007 19:22
zmiják

Tak nevím, jestli by jsi tou pěnou neudělal více škody než užitku. Docela se rozpíná a mohla by ti "rozházet" rovnou podlahu, navíc pro cvrčka to nebude až tak velká překážka. Pokud ji chceš přesto použít, tak ohrožení zdraví zvířat bych se nebál, myslím že až tak velká koncetrace škodlivých látek tam nebude, ale chce to větrat. Před týdnem jsem natíral kameny v teráriu nátěrem, který má atest na styk s potravinami, dětmi, zvířaty -po 2 hodinách natírání jsem lezl po čtyřech a padal mi štětec z ruky. Všechno osazenstvo ( hadi, pavouci, štíři ) v místnosti bez následků přežilo.
PS: Proč myslíš, že by se tam nehodil silikonový tmel v barvě podlahy;-):?:

Carlosi, tmel by se asi hodil, ani by nemusel byt v barve podlahy, je to pod listou, ale je to trosku financne narocnejsi nez vystrikat to jednou tubou peny...Kazdopadne myslim si, ze pokud ji necham volnou rozpinaci plochu nahoru, kam v podstate vytece a zbytek pak oriznu tak by nemela s deskama pohybat...jsou pripevnene.....A vyplnit silikonem 2,5cm x3xm po obvodu mistnosti 6x8 metru by asi bylo zbytecne drahy....mno zkusim, uvidim, asi vystehuju co se da, jistota je jistota a at nedoplati na moji lenost zbytecne zvirata, ze.
Diky za nazor

Ahoj. Na jak dlouhou dobu si myslíš, že bude stačit vystěhovat zvířata? Já si myslím, že s těma výpary to nebude až tak hrozný. Mám taky shodou okolností před sebou rozhodnutí jako ty. Dne 7.3. mi budou měnit okna za plastová v místnosti co mám zvířata. Předpokládám, že pěna která zde bude použitá je totožná, o které se rozhoduješ ty.Zvířata po dobu prací z této místnosti vystěhuji (spíš ale kvůli možnému prochladnutí). Ale předpoklám, že večer je budu moci vrátit po vyvětrání zpět do terárií.

Pěnu jsem už párkrát používal, a četl jsem nějaké technické specifikace.
Pěna smrtdí jen chvilku po vytlačení z plechovky, pak už jen vysychá. Po 24 hodinách je tuhá a nepracuje a po několika dnech je naprosto inertní. Není cítit, nic se z ní neuvolňuje, nereaguje na většinu chemikálií, prostě nic. Největší nebezpečí je opravdu tehdy když ji někam dáváš aby ti něco neroztrhala.

Jo, a cvrčci to prý rádi baští.

Spíš bych se bál o podlahu, než zvířata...Tatík s tim tmelil vysekanou díru okolo odpadu a jak to tuhlo, odtrhlo to dřevěný obložení. Nezdá se to, ale rozpíná se to fest.
Jinak mám jednu stěnu takhle udělanou v terárku, celá je opískovaná, ale horní okraj sem nechal. Zophobas kterej přežil krmení tam vylez a vrtal...takhle dolez až dolů, tam se zakuklil a zdechnul. Vyndat nejde, musel bych rozřezat celou stenu. Mrtvej vyschlej brouk mě tam straší a asi bude strašit ještě hódně dlouho. Bacha na to :-D

Pěnu také používám na pozadí a zvířatům vůbec nevadí.Jenom bych se jí bál dát na tu podlahu.Jsem truhlář a podlahy a okna dělám v práci.Mezera mezi zdí a podlahou musí být minimálně 2 cm jinak se muže stát,že se vám podlaha pří navlhčení zvedne.Podlaha by mněla mít místo kam se roztáhne.Je jedno jestli je to vlhkostí vzduchu,nebo při přímém polití.;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru