Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem dotaz ohledne chovu

Dobrý den, asi pred tydnem jsme si s pritelem koupili hroznyse kralovzkeho, pritel si vecinu dulezitych veci ohledne chovu predem zjistil.Ted jsme se ale docetli ze je u hroznysu normali, kdyz se nekolik dnu nepohnou.Ja to ale nekdy nemuzu vydrzet a z terarka ho vyndam a hraju si s nim, nemuze se mu nic stat?I kdyz se mu zpet do terarka vecinou nechce a raci by smejdil po pokoji.Ted ho ale radeji nevyndavam, opravdu by se to nemelo? Dekuji

Předmět Autor Datum
Ahoj, pro hada to asi neni idelani, kazdopadne mu to asi neublizi pokud si ho jednou denne vytahnesn…
Redsnake 28.02.2007 20:58
Redsnake
Tak v první řadě bych chtěl upozornit, že hroznýši, a hadi vůbec, nejsou na hraní :i: Ale je asi nez…
para 28.02.2007 21:37
para
Co to je proboha za kravinu, vyndavat hada obden na hodinu ven? Had nemá sloužit na hraní, ale maxim…
Uroboros 01.03.2007 06:39
Uroboros
Ach jo, asi dost dobře nechápeš co mám na mysli, jukni na všechny příspěvky, které jsem tazatelce na…
para 01.03.2007 12:14
para
no ani mi nepride ze mu to nejak vadi,rad zkouma okoli,a na to ze ho mame opravdu chvilku si na nas…
Denysa.T 28.02.2007 21:54
Denysa.T
Ale to jo, to on zkoumá, páč je zvědavej :)) já měl na mysli takový to "ťuťu ňuňu" :-* pro to moc po…
para 28.02.2007 22:22
para
No tak ty si ty hady jenom pozoruj a bud rad kdyz te pri krmeni nekousnou...me nikdy nekous.myslim z…
Denysa.T 01.03.2007 11:59
Denysa.T
Nechci se do nikoho nijak navážet, ale když už se někoho prosím o radu a jsem spíš začátečník, určit…
nerosekdas 01.03.2007 12:21
nerosekdas
Teď tak trochu off topic: docela mě děsí pravopis některých autorů příspěvků. Dokáži přehlídnout něj…
carlos 01.03.2007 13:43
carlos
Tak obcas si clovek ulitne, taky se mi stava, ze se obcas zamyslim a nemuzu dojit k zaveru, jestli y…
Redsnake 01.03.2007 13:48
Redsnake
jo vim ze to asi bylo moc...jenom...ten had se za mnou priplazi sam a on mi zacal s tim ze je to blb…
Denysa.T 01.03.2007 13:30
Denysa.T
To se ceni kdyz se nekdo umi omluvit, zvlast na netu to moc lidi neumi:x::beer::puff:
Redsnake 01.03.2007 13:41
Redsnake
Pro Denysu: Had je prostě zvědavý tvor a k nikomu neleze z lásky nebo proto, že by vyhledával nějaký… poslední
krokodýl 01.03.2007 14:59
krokodýl

Tak v první řadě bych chtěl upozornit, že hroznýši, a hadi vůbec, nejsou na hraní :i:
Ale je asi nezbytné aby se tak obden na hoďku vyndaval, aby si na majitele zvykl, ale pozor po krmení by měl alespoň tři až čtyři dny být v klidu, aby mohl trávit.
Jinak to že de několik dní nehne je naprosto normální........hadi už hold jsou takový "lenoši" a pro nějakej pohyb musej mít hóóódně pádnej důvod. :-D

Co to je proboha za kravinu, vyndavat hada obden na hodinu ven? Had nemá sloužit na hraní, ale maximálně k pozorování, aby si zvykl a nekousal bohatě stačí běžná manipulace při údržbě terárka! - tohle neplatí u vyloženě agresivnich hadů, ale ty si stejně moc na manipulaci nezvyknou a nějaký vyndavání obden je jen silně stresuje. Jinak pokud se k hadovi chováš slušně, myslim když se do něho "vžyješ", děláš pomalý pohyby, podpíráš ho atd.. tak tě nekousne téměř žádný had a to ani v přírodě! Ikdyž asi taky dost záleží na karmě toho člověka co s hadem manipuluju, mě hadi prostě nekoušou, neřikam že mě nikdy nekous, ale vždy ti bylo jen z důvodu lovu, ne kvůli obraně. :- )

Ach jo, asi dost dobře nechápeš co mám na mysli, jukni na všechny příspěvky, které jsem tazatelce napsal :i:.
Kravina je ale podle mě to, že si při manipulaci s hadem vystačíš jen s jakousi, jak ty píšeš, slušností.....to opravdu slyším poprvé :-D a dle mého jen to nestačí.
A další, abych použil tvůj příměr, kravina je toto:

myslim když se do něho "vžyješ", děláš pomalý pohyby, podpíráš ho atd.. tak tě nekousne téměř žádný had a to ani v přírodě!

jestli máš kladnou karmu a hadi tě prostě nekoušou a neútočej na tebe, tak to se máš, ale měl by jsi si uvědomit, že každej nemá to štěstí a aby mohl s hadem v případě potřeby bezkonflikně manipulovat, musí toho hada na takovou manipulaci prostě zvykat a ten návyk had získá jen tak, že to pro nej bude časté a on pochopí, že mu od tebe nehrozí nebezpečí a tudíž nemá důvod se stresovat. ;-)

Jestli máš jinej názor, tak ho zadavatelce původního datazu zděl a ona si to přebere :puff:

Myslím, že dost jasně a srozumitelně to popsal DAIMON, kterej velký škrtiče, jak krajtu tmavou, tak hroznýše už chová nějakej pátek a ten k tomu napsal toto:

* S hadem se chovatel musí zabývat - nejméně jednou za dva až tři dny by ho měl vyndat! Důsledek? Nejvíc nehod nastává v okamžiku krmení. Pokud chovatel do terária vůbec nebo jen minimálně jde - třeba právě jen krmit, zvíře se naučí útočit, jakmile se otevřou dveře a skočit po všem, co se pohne. To je zejména u krajt dost nebezpečný zvyk!

Musím, podotknout, že mě osobně se to osvědčilo taky.

P.S. jen by mě zajímalo jak by jsi pochodil jen se slušností třeba u takové tmavky které bys musel vyčistit terárko a musel bys k ní vlízt a ten had by tě "neznal", páč jsi ho přeci do rukou moc nebral. Myslím že by to bylo docela zajímavý :-D:-D:-D ............ale jinak nic ve zlým ;-)

no ani mi nepride ze mu to nejak vadi,rad zkouma okoli,a na to ze ho mame opravdu chvilku si na nas zvykl opravdu dobre, rad po nas leze(nejraci ma lezení okolo hlavy:-) )no ale radeji to nebudu prehanet díky

No tak ty si ty hady jenom pozoruj a bud rad kdyz te pri krmeni nekousnou...me nikdy nekous.myslim ze kdyby mu to tak silene vadilo jak pises, tak by sam nevilejzal a uz vubec by na me sam od sebe nevilez, myslim ze z toho vystresovanej neni kdyz to dela sam. jenom sem chtela vedet jesli mu to nemuze ublizit.

Nechci se do nikoho nijak navážet, ale když už se někoho prosím o radu a jsem spíš začátečník, určitě bych volil trochu mírnější tón;-) Ačkoliv se do jisté míry u hada o nějakém "ochočení" mluvit dá, pořád ještě má daleko do různých běžných mazlíčků, takže by se docela dalo polemizovat nad tím, jestli je mu to muchlování spíš příjemné nebo nikoliv... A co se týká toho kousnutí... Jak dlouho máš hada/hady? Nikdy neříkej nikdy;-)

Teď tak trochu off topic: docela mě děsí pravopis některých autorů příspěvků. Dokáži přehlídnout nějaké ty háčky, čárky, velká písmena apod., ale vysloveně hrubky typu "nevilejzal, vžyješ" mi dokáží zvednout vlasy na hlavě. Obzvlášť, když se snažím doma nacpát klukovi ve třetí třídě do hlavy vyjmenovaná slova. Prosím, neberte to jako osobní atak, ale jako námět k zamyšlění;-).

jo vim ze to asi bylo moc...jenom...ten had se za mnou priplazi sam a on mi zacal s tim ze je to blbost a ze se to nemuze...myslim ze kdyby ten had nechtel tak to nedela.No ale urcite uznavam ze on toho o hadech vi mnohem vic nez ja...tak se omlouvam

Pro Denysu: Had je prostě zvědavý tvor a k nikomu neleze z lásky nebo proto, že by vyhledával nějaký kontakt s člověkem, nicméně to, že ho občas vyndaváš z terária a pod dohledem necháš prolézat mimo terárium a po sobě, mu neškodí nebo ho to až tak nestresuje. Hlavně pozor na to, aby nelezl v průvanu, aby nenastydl. A taky mu dopřej alespoň 3 dny klidu po nakrmení. Tyhle hroznýši po generace chovaní v péči člověka si se stresem moc starosti nedělají. Jiná situace by byla u temperamentnějších (kousavějších) druhů nebo u jedinců z importu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru