Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bohové a démoni -2

Viděli jste v pátek tento dokument a na jakou velikost odhadujete kobru kterou tam ocumlávala ta Barmanka (nebo Barmka?)? A je vůbec normální a reálné, že přijde kamsi do hor k posvátné jeskyni, začne tam poskakovat a tan had vyleze jak naaranžovanej?

Předmět Autor Datum
Jo. Já ten dokument taky viděl. Jestli se jednalo o hada který byl vypuzen opravdu ze svého přírodní…
Vladěk 06.03.2007 09:10
Vladěk
Neznám chování kober, natož O.hannah, ale očekával bych, že poleze spíš dovnitř do jeskyně než se př…
Hugo 06.03.2007 09:33
Hugo
Myslím si, že pokud by mělo jít o to zastihnout ji v určitým čase na určitým místě; pak pokud by šlo…
Vladěk 06.03.2007 11:58
Vladěk
Mám pocit, že kdyby hlídala hnízdo, tak by to teprve byla šou, jak by všechny prohnala;-) poslední
krokodýl 06.03.2007 15:16
krokodýl

Jo. Já ten dokument taky viděl. Jestli se jednalo o hada který byl vypuzen opravdu ze svého přírodního přirozeného úkrytu - nevím. Taky o tom pochybuji, ale jinak tyhle vystoupení v Barmě jsou opravdu pro turisty předváděny.Tady jde ale o předem nachytané královské kobry, a celá šou je předváděna na podium.Práce s královskýma kobrama je ale, i u těchto tradičních lovců jedovatých hadů uctívána. Mám o tom natočeno několik videofilmů.
Co mi ale na šou Irulů (kmen který patří mezi tradiční indickými fakíry ke známým lovcům a předvaděčům hadů) zaráží; je, že při odchytu jedovatých hadů v přírodě mají větší strach (nebo alespoň respekt) ze zmijovitých hadů (hlavně V.russelli) než z kober (tady mám na mysli klasické kobry - rod Naja). Ophiophagus hannah je samosebou něco jinýho. Mám v jednom dokumentu, jak se i děti tohoto kmene zaučují k odchytu a manipulaci běžných kober rodu Naja, ale odchyt V.russelli je těmito fakíry považován pro tyto děti (maximálně cca 10 let) za nebezpečný:x:. Chápu, že nasr... russellka není žádná legrace, že by ale manipulace s kobrou Naja byla snadnější, a hlavně bezpečnější - se mi moc nezdá.

Neznám chování kober, natož O.hannah, ale očekával bych, že poleze spíš dovnitř do jeskyně než se předvádět před kameru. Taky mě překvapilo že ten had byl v určitém čase na určitém místě a ještě takovej macek - pokud ta Barmanka měla alespoň 150cm tak kobra musela mít hóóódně pře 3m, na druhou stranu mi to nepřipadalo nikterak nahraný - jednalo se o archivní záběry z roku 1935 a pravděpodobně dost vzdáleném místě od vesnice.

Myslím si, že pokud by mělo jít o to zastihnout ji v určitým čase na určitým místě; pak pokud by šlo o samici chránící svoje hnízdo se snůškou vajec, to nemusí být až tak nereálný.Samice po období inkubace vajec snůšku neopouští (alespoň dle některých zdrojů informací).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru