Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem čištění želvária

Dobrý den, poraďte mi prosím, jak rychle, efektivně a správně(pokud se to vzájemně nevylučuje) čistit želvárium (80x40x45) s želvou nádhernou(18 cm). V současné době používám čerpadýlko, kterým vyčerpávám vodu, současně stěrkou vířím vodu a podklad, aby se kal ode dna zvednul. Kalu je ale vždycky víc, než co stihne odnést použitá voda, takže dolévám čistou, vířím, odčerpávám... dokud toho kalu zbývá na dně už relativně málo. Nikdy se ale nepodaří vyčerpat vodu úplně všechnu - čerpadlo má nasávací otvory z boku, takže zůstává při dně asi 2 cm vody- s bordelem. Naklánění čerpadla pomůže minimálně, naklánění akvária pomůže, ale je to velmi riskantní (v příme úměře k úhlu náklonu:-)) Hodně jsem si slibovala od odsávačky kalu, ale jak jsem se dočetla, tak se připojuje na vzduchování- takže nic pro želvy. Není něco obdobnédho, ale pro želvy? Jak čistíte vy?
Moc děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
Odsát hadicí (samospádem) do kýble (kýblů), při mírném naklonění akvária lze odsát prakticky všechno…
krokodýl 08.03.2007 17:29
krokodýl
Děkuju za radu a ještě možná hloupá otázka: Nemáte nějakou fintu jak si necucnout?? S.
Soňa 09.03.2007 19:24
Soňa
Naplň hadicu vodou, zapchaj na oboch stranách prstami, jeden koniec daj do akvárka do vody, druhý ko…
ado 09.03.2007 19:55
ado
Tak tak, někdo to nerad ochutnává, tak potom je lepší do hadice napustit vodu (při napouštění je dob… nový
krokodýl 10.03.2007 16:13
krokodýl
dobre je mit terarium (zelvarium)s vypusti zabudovanou ve dne.Daji se koupit ve zveraku,osobne mam t… poslední
veronika 15.03.2007 19:13
veronika

Tak tak, někdo to nerad ochutnává, tak potom je lepší do hadice napustit vodu (při napouštění je dobré mít oba konce stejně vysoko a samo, že výš než zbytek hadice), palcema ucpat, pak jeden konec (pořád ucpaný) do vody v akváriu (teráriu) druhý konec (taky ucpaný) do kýble (níž než je dno terária), odendat palce a už to teče:beer:;-)

dobre je mit terarium (zelvarium)s vypusti zabudovanou ve dne.Daji se koupit ve zveraku,osobne mam terarko(zelvarko) na miru,prave s onou vypusti.Jednoduse se nasroubuje hadice a sup s ni do wc vypustit z vrchu pripustim vodu a proplachuji.Take doporucuji zainvestovat a poridit si hodne silny filtr tim aspon castecne odpada tato cinost potom staci tak 1za5tydnu.Jo dobre zelvicku naucit aby zrala nekde jinde a ne v terarku ono ji brzy dojde ze v terarku nedostane a potom tam klidne muzete chovat i rybky a ono si jich nebude moc vsimat.Krmim normalne ve drezu ktery predem vyplacnu horkou vodou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru