Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Časté krmení suchozemské želvy - i když zdravým krmením !?

Zdravím,
ráda bych se zeptala, zda vadí, když dávám své suchozemce jídlo když si řekne - tzn., když má všechno sežrané. Zdůrazňuji, že tím krmením myslím PAMPELIŠKY a JETELINU, ovoce dostává opravdu velice minimálně. Takže můj dotaz vlastně zní: i když je pampeliška a jetel asi nejlepší krmení pro želvy - je "nezdravé", aby toho jedla hodně? Nebo prostě jí to dávat pořád, když jí to tak jede... Ta moje je šílený žrout. Opravdu dávám jen pampelišky a jetel (letos přes zimu jsem obojí měla dostupné v čerstvém stavu). Čínským zelím jsem vůbec nekrmila a to ovoce, jak jsem psala výše, dávám opravdu minimálně - nebyl důvod, když jsem měla pampelouchy a jetel. Díky za názory.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já mohu říci ze své vlastní zkušenosti, že je opravdu vhodnější krmit každý den. Samozřejmě s rozmys…
Luc 15.03.2007 12:55
Luc
Díky všem za názory. Samozřejmě krmím každý den - právě těmi pampeliškami, jetelinou, bylinami - zaj… poslední
Jana 15.03.2007 16:51
Jana

Já mohu říci ze své vlastní zkušenosti, že je opravdu vhodnější krmit každý den. Samozřejmě s rozmyslem skladby stravy. Je to už nějaký ten rok, měla jsem tenkrát doma několik publikací o chovu suchozemských želv a skutečně již nevím, jak se kniha jmenovala. Každopádně jsem zde interpretovala pouze to, co jsem se dočetla. Moje známá má např. 30 let starou samičku a krmí opravdu jen každé tři dny. A princezna se má skvěle k světu. Asi je to i názoru chovatele.

Díky všem za názory. Samozřejmě krmím každý den - právě těmi pampeliškami, jetelinou, bylinami - zajímalo mě to spíše z pohledu jednoho dne - mojí želvě dávám několikrát denně, protože okamžitě všechno "spase", tak jí tam skoro pořád přihazuji, pokud jsem tedy doma. Ještě jednou díky. Snad se opravdu "přežírání" bát nemusím. S pozdravem Jana.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru