Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zasmrádání hada

Zdravím, ještě jeden dotaz. Moje Krajtička trošku smrdí. Dneska jsem ji měl venku a pocítil jsem když jsem si čuchnul přímo k ní, tak jsem cíti slabší zápach. Chtěl bych se zeptat zkušenějších co by to mohlo být? Děkuju Martin

Předmět Autor Datum
Had ti môže smrdieť iba od substrátu, sám o sebe nemá had žiaden pach.
ado 03.04.2007 21:16
ado
To je fakt, ve většině případů je to pach přejatý ze substrátu. Pokud chceš hada voňavého, doporučuj…
KArell 03.04.2007 21:24
KArell
to je možné, že to má od podkladu. Ještě jsem se chtěl zeptat Krajtička mi utekla, zjistil jsem že a…
MartinSekyra 03.04.2007 22:05
MartinSekyra
Zdarec, zavírání terária tím, že na něj položím tabulku skla jako u akvária, je naprosto nevhodné. H…
carlos 04.04.2007 07:50
carlos
Přiklopené sklo, to zavání špatným větráním a zatuchlinou, doporučuji udělat dřevěné víko s pletivov… poslední
krokodýl 04.04.2007 09:37
krokodýl

To je fakt, ve většině případů je to pach přejatý ze substrátu. Pokud chceš hada voňavého, doporučuji cypřišovou kůru nebo nějaké hobliny.

Jinak had má vlastní pach, velmi slabý, trochu silnější v době páření či těsně po svleku. Každopádně není důvod, proč hada trochu nevykoupat :)

to je možné, že to má od podkladu. Ještě jsem se chtěl zeptat Krajtička mi utekla, zjistil jsem že asi hlavou nadzvedla vrchní sklo a protáhla se. Ale sklo je dost těžké, tak má na břiše občas šupinku víc červenou, jako by od krve, je to možné? a nebude to mít následky?

Zdarec, zavírání terária tím, že na něj položím tabulku skla jako u akvária, je naprosto nevhodné. Hadí jsou šťouralové- navíc silní a jak zjistí, že se víko trochu pohne, zaberou a ono se pohne určitě víc. K tomu zápachu: je třeba rozlišovat zápach ze znečištěného terária, pot. výkalů a zápach bakteriálního původu na těle hada. Nedávno jsem s kamarádem řešil obdobný problém u PMB, která dosti zapáchala a z pod šupin vytíkal hnis. Byl proveden stěr a následnou kultivací byla zjištěna běžná P. aeruginosa, ale naprosto rezistentní vůči dostupným ATB- zbývá jen mrazák. Proto bych ti doporučil vyměnit substrát a sledovat zda zápach ustoupí, pokud ne, tak hoď krajtičku do batohu a rychle k veterináři;-).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru