Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Paraziti tvořící se v substrátu

Zdravim,
dnes jsem kontroloval své chovance,pavouky,a zjistil,že když navlhčím půdu tak se jim tam začnou objevovat ruzné malé,bílé bestie,podobající se červům a pod.létají jim tam malé mušky a nějaké jiné bestie.Dal jsem okamžitě samici N.Chromatus do terária připravené pro B.Emilii a čekám,až půda vyshne a bestie zmizí.Může mi někdo říct jak se jich mám zbavit?Co je to za BESTIE?Můžou něco udělat mému chovancovi?
Díky

Předmět Autor Datum
Asi každý, kdo používá přírodní substráty se s těmito potvůrkami setkal:-(, jsou to neškodní půdní r…
krokodýl 05.04.2007 21:01
krokodýl
no jo,ale já mám kupovanou kokosovou drť...je tam asi 28°C a vlhkost až 95%.Kde se teda vzali??sami…
SNAKE56 05.04.2007 21:51
SNAKE56
Asi to nebude dlouhodobá záležitost,ale tu vlhkost klidně můžeš snížit, možná i tu teplotu trochu.Čí…
nerosekdas 06.04.2007 07:31
nerosekdas
myslim, ze v tomto pripade bude mit tazatel spis na mysli larvy smutnic nebo hrbilek (mali bili cerv…
kdosi 05.04.2007 22:12
kdosi
s timto problemem jsme meli taky tu cest se setkat.pokud ovsem mluvime o stejne veci. jiz zminene hr…
sarka farka 06.04.2007 12:04
sarka farka
Momentik, je to malinko jinak. Predpokladam, ze se jedna o smutnice, ktere jsou neskodne a staci nec…
VH 06.04.2007 12:06
VH
Tyyyy jo, odpoved ve stejny okamzik :) No, smutnice jsou cerne, to je jeden rozdil a pak je rozdil v…
VH 06.04.2007 12:08
VH
tak to jsem v pytli!:>:mám tam i ty smutnice i ty hrbolky.nechám pořádně vyschnout substrát a je to.…
SNAKE56 06.04.2007 15:57
SNAKE56
Ty malé mušky jsou právě smutnice a hrbilky a ty jakoby larvičky, jsou jejich larvy. Maximálně by ta… poslední
krokodýl 06.04.2007 16:28
krokodýl

Asi každý, kdo používá přírodní substráty se s těmito potvůrkami setkal:-(, jsou to neškodní půdní roztoči, kteří mají rádi přiměřené teplo:i: a vyšší vlhkost:beer: substrátu. Zvířatům neškodí :-)a jedná se spíš o estetický problém. Horší jsou ti tmaví]:(, které občas nacházíme přisáté nebo lezoucí na zvířatech. U plazů to lze řešit snadno některými antiparazitickými přípravky, ovšem ty u bezobratlých nelze použít. Tam už zbývá jen mechanické očištění štětečkem, důkladné vyčištění insektária a výměna substrátu.

Asi to nebude dlouhodobá záležitost,ale tu vlhkost klidně můžeš snížit, možná i tu teplotu trochu.Čím vyšší vlhkost tam máš tím spíš těm breberkám nahráváš a taky zvyšuješ možnost, že i sebemenší zbytek po krmení ti může způsobit docela solidní zaplísnění substrátu, pokud nekontroluješ terárka denně.

myslim, ze v tomto pripade bude mit tazatel spis na mysli larvy smutnic nebo hrbilek (mali bili cervi), ktere se posleze vyvinou v dospele mouchy. Mno, k tomu asi muzu rict tolik, ze 1. - nejsou to paraziti (neparazituji na zviratech), 2. - paraziti ani jine mrchy se "netvori" ale spis se tam proste vyskytnou.
slovickarim, sory :-)

s timto problemem jsme meli taky tu cest se setkat.pokud ovsem mluvime o stejne veci. jiz zminene hrbilky megaseliajsou pekne potvory . predevsim jejich larvy ktere dokazi totalne zrusit chov nektereho krmneho hmyzu:x:. velky problem nastava kdyz se dostanou do plneho inkubatoru s vejci:x::x::x:. dnes uz vejce v substratu celkove uzavirame:puff:.
sarka farka

[http://img135.imageshack.us/img135/3017/megaseliajt 4.jpg]

[http://img178.imageshack.us/img178/5930/megaselia2q p9.jpg]

Momentik, je to malinko jinak. Predpokladam, ze se jedna o smutnice, ktere jsou neskodne a staci nechat vyschnout substrat, ale mohly bÿ to byt hrbilky a to je problem, ty jsou nebezpecne pro chovance - je proti nim stejny postup, nechat vyschnout. S takovouhle vlhkosti je vzdy jen otazka casu, kdy se tam smutnice objevi. VH

Ty malé mušky jsou právě smutnice a hrbilky a ty jakoby larvičky, jsou jejich larvy. Maximálně by tam ještě mohli být octomilky (Drosophila sp.), ale ty nevím, co by tam táhlo (k pavoukovi), když tam nejsou žádné zbytky ovoce. Skoro bych typoval, že to budou hrbilky a jejich larvy hodující na zbytcích po sklípkaním žrádýlku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru