Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem krajta královská-nepřijímá potravu

krajta zakoupená asi před 2 měsíci,původní majitel nebyl schopen říct stáří-odhadem 2 roky.uvedl,že není krmená měsíc,týden svlečená.není příliš ochočená-lekavá,evidentně vystresovaná.
majitel uvedl,že je schopná bez problémů pozřít morče.výsledkem bylo, že krajta se potravy bála,nechala jsem ho tam 2 dny-beze změn.před měsícem jsem jí zkoušela dát potkana menšího vzrůstu,ale výsledek byl stejný.přemýšlím nad odzkoušením násilného krmení,neí brzy?prhlížela jsem ji,roztoče nemá.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím ....... tak mě už taky nežere :-D. Nechci se ptát proč ..... ani mě to nějak nevadí (i když…
FildaV 05.01.2008 14:16
FildaV
U dospělých regiusek vážně není i několikaměsíční hladovka problém. Některé jsou navíc dost vybíravé…
RITCHI 05.01.2008 22:36
RITCHI
no ona dospělá není ........ má tak 9 měsíců ..... měří 60 cm a váží 233g. No budu zkoušet občas nab… poslední
FildaV 06.01.2008 13:37
FildaV

Zdravím ....... tak mě už taky nežere :-D. Nechci se ptát proč ..... ani mě to nějak nevadí (i když o ni mám strach pač se mě to zdá nepřirozené (ale pro ni je to přirozené) naposledy žrala tak před měsícem .....měla svlek a teď potravu odmítá. Píšu to proto že ona potravu neignoruje ----- poslední pokus byl takový že přilezla pomlu za myškou, udělala zahlavou S, ale nevystartovala po ní:!: proč:?: To asi nebude standartní chování při hladovce. nebo ano? Teď jsem zamatený jestli hladovku drží nebo jí nevoní mé myši. (před tím je žrala jak popelnice)

U dospělých regiusek vážně není i několikaměsíční hladovka problém. Některé jsou navíc dost vybíravé, takže myši nebo potkani jim vůbec nemusí "vonět", když byly předtím krmeny například křečky nebo malými morčaty. Chce to zkoušet, zkoušet, zkoušet a nabízenou potravu střídat. Dřív či později si určitě vezmou. Taky doporučuju nabídnout mastomyš, je to jejich přirozená potrava v jejich domovině a v hodně případech jí prostě neodolají :-)

no ona dospělá není ........ má tak 9 měsíců ..... měří 60 cm a váží 233g. No budu zkoušet občas nabídnout myš a budu hlídat váhu. U mě (mám ji 6 měsíců) neměla nic jiného než myši. Co jsem ji za ten měsíc nabídnul tak to byly 2 myši (oba samečci) jeden velký a jeden prcek. Dnes ji skusím nabídnout samičku. Právje mě tam mate že o ni zájem má, ale nezaůtočí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru