Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem podklad-mech

Dobrý den, had my jde do svleku a naposledy se svlékal komplikovaně, jelikož měl malou vlhkost(to už sem se dočetl) :-) Nedostanu se do zverimexu jelikož mám úraz a taky se mi zdá že cena za rašeliník (270kč)je příliš vysoká.Chtěl bych se tedy zeptat jestli se nedá dočasně použít jiný druh mechu co roste například na kamenech nebo v lese(Jak ho upravit , aby v něm nebyli např. roztoči).Popřípadě co by ste mi doporučili jiného ?Předem děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ja mam u guttaty mech co roste na kamenech a lesnich stranich. Ma pomerne dlouhy vlas, neroste v boc… nový
Sharkie 07.05.2007 10:40
Sharkie
myslite ze bych mohl pouzit mech pro svou koralovku sedlatou, nebo je to z duvodu ze je to zemni had… nový
honza luk 07.05.2007 19:36
honza luk
Klidně ho do jednoho vlhčího kouta použij. Ale přelívání horkou vodou a přepékání v troubě bych nedě… poslední
krokodýl 07.05.2007 21:00
krokodýl

Ja mam u guttaty mech co roste na kamenech a lesnich stranich. Ma pomerne dlouhy vlas, neroste v bochankach a vypada trochu jako raselinik, ale neni. Tak jako se vsema prirodninama to delam tak, ze ho preleju vrouci vodou s trochu hypermanganu (jen lehoulince naruzovelou), necham ho v tom poradne vymachat a prolezet, pak ho dam na vetve aby byl ve vzduchu do trouby ususit. Nesmi se spalit, takze hlidam. Mam to tak uz rok, terarko mam cele prirodni a nemam nejmensi problem. Parazity neustale hlidam a zatim nic. Mech touhle procedurou ztrati jasne zelenou barvu, ale porad vypada hezky, vyborne drzi vlhkost a had ho ma rad. Stejne tak sbiram bochankovy zelenostribrny mech, ktery upravim stejne a pouzivam ho kdyz jedu pryc jako zasobnik vlhkosti. Obvykle ale zacne po 3-4 dnech plesnivet, takze je to tak na vikend. Cely bochanek necham stat v misce s vodou. Dodavam, ze mech nesbiram v chranenych oblastech a nenicim hezka mista. Jen kdyz je to nekde znicene od lesaku a mech uz je vyrvany, tak si ho vezmu.

Klidně ho do jednoho vlhčího kouta použij. Ale přelívání horkou vodou a přepékání v troubě bych nedělal, mech se tím zabije a ztrácí barvu a dříve podléhá hnilobě. Pokud se použije živý kobereček nebo bochánek mechu a po ním vrstva hrabanky nebo rašelinového substrátu, tak při dostatečném vlhčení a nevysokých teplotách vydrží poměrně dlouho svěží.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru