Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chov střevlíků

Dotaz nejspíš na VH. Jako dítě jsem se "x"krát snažil chovat naše střevlíky rodu Carabus a většinou bez úspěchů. Brouci vydrželi max. 14 dní. Nechci je chovat ale v souvislosti s diskuzí o larvě mi to nedá a chci se zeptat, zda jsou tito brouci chovatelní a případně za jakých podmínek (strava, teploty, vlhkosti atd...). Holt jsem klouček zvídavej.

Předmět Autor Datum
Ahioj, no, ja je taky chovala drzeli vcelku dlouho, dokonce larvy jsem mel. Ale je to daaavno :) Asi…
VH 17.04.2007 10:39
VH
zdravim.já jsem střevlíky choval sice jen okrajově a jen pár kusů, ale taky s tim nikdy žádný problé…
Epicrates 17.04.2007 14:33
Epicrates
Asi nebude ani takový problém chovat imága, rozmnožování už tak jednoduché nebude. Mám pocit, že lar…
krokodýl 17.04.2007 18:59
krokodýl
Jasně, pravdu díš. Já choval víceméně jen auronitens a "zahradní" Caraby - horetensis, violaceus, ca…
VH 18.04.2007 17:08
VH
Taky přidám svoji trochu do mlýna:-) I já jsem asi jako dost ostatních měl doma a snažil se nějakým…
nerosekdas 19.04.2007 08:19
nerosekdas
Ahoj, Manticory se chovaji, ale ¨co vim, kdyz se povedou larvy, tak je zatim temer nikdo nedochoval.…
VH 20.04.2007 09:33
VH
Takovej hloupej dotaz, jaký je rozdíl mezi Manticora a Mantichora?
Hugo 20.04.2007 09:57
Hugo
No velkej, sem vynechal pismeno :) Ten divnej sviznik se jmenuje Mantichora, ale stejnak se to jmenu… poslední
VH 20.04.2007 22:12
VH

Ahioj, no, ja je taky chovala drzeli vcelku dlouho, dokonce larvy jsem mel. Ale je to daaavno :) Asi bude chyba v teplote, protoze potrebuji dost chladno a dost vlhko, ale nesmi to hnit... Vic ti k tomu nereknu, protoze strevliky uz opravdu nedelam :) VH

Asi nebude ani takový problém chovat imága, rozmnožování už tak jednoduché nebude. Mám pocit, že larvy těch velkých druhů r. Carabus mají víceletý vývoj, takže i několikeré zimování, nebo se mýlím? Každopádně mě napadlo, že jsem si ji mohl doma dochovat, když už byla tak velká, no ale nechal jsem ji tam, tak nic.

Jasně, pravdu díš. Já choval víceméně jen auronitens a "zahradní" Caraby - horetensis, violaceus, cancelatus a granulatus. U auronitens jsem mel male larvy, ale vajicka jsem nenasel. Mel jsem je v chladnu a v celku malem prostoru, coz mozna bylo lepsi. Krmeni - co zmohly a co ne, tak jsem jim zabil. Problém asi bude s kuklením a zimováním.

Jinak se chovají činští Coptolábrové a to je nářez :) Krasní brouci to jsou.

VH

Taky přidám svoji trochu do mlýna:-) I já jsem asi jako dost ostatních měl doma a snažil se nějakým způsobem "chovat" tyhle nádherné broučky,ale asi jako většina ostatních jsem narážel na stejné problémy... Asi nejvíce střevlíků, co jsem měl bylo C.coriaceus, kteří se nám kolem baráku vyskytovali docela hojně a na zimu se stahovali do sklepů v domě, kde jsem je taky ponejvíce nacházel... I když jsem se pokoušel o rozmnožení, byl jsem bez šance, přesto, že jsem je držel v relativním vlhku a chladnu. Každopádně to jsou nádherné zvířata co se pozorování týká, jen škoda, že snad v domácích podmínkách nemnožitelná... Nemá někdo z vás zkušenosti třeba s jinými Carabidy?:-) takové Manticory, Anthie a podobně?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru