Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Substrát

Dobrá, dobrá, já jsem udělal takovej malej pokus a zjistil jsem (i když jsem to už dávno věděl) že lignocel nebobtná (jakoby bobtná pouze ve stavu slisovanbé brikety vložené do vody. Není to ale bobtnání v pravém slova smyslu, jen se ve vodě rozpadá páč je slisovanej a vysušenej, což je přece logické, pak už svůj objem nemění, viz: http://tera.poradna.net/question/view/1925-par-dota zu-ohledne-krajty-kralovske ;-))
A třeba na vlhkou ruku se nelepí o nic víc než hobliny, písek ba i tak vychvalovaná rašelina.
Co z toho tedy vyplívá? Jen to, že lignocel se těmito nablahými vlastnostmi nějak neliší od ostatních substrátů, tudíž vůbec nechápu tu paniku kolem něj.

To vše umocňuje to, že jsou mraky chovatelů kteří na něm dlouhodobě hady chovají a nevím o nikom který by měl nějaké problémy jaké se tu prazentují.
A jestliže se nějaký takový případ skutečně stal (což nějak nepopíram) je to jen shoda nešťastných náhod a může se to stát s kterýmkoliv jiným substrátem.

To je vše, už se k tomu fakt nehodlam vracet je toho napsáno už opravdu dost a jak už jsem zmínil, jestliže v tom někdo tápe může si prečíst naše názory a udělat si závěr sám, koneckonců jsme svéprávní a dospělý lidi takže je to na každým aby činil jak uzná za vhodné ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny